Κυριακή 13/6/2021

Νέα «σαρωτική» Ερντογάν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με 275 συλλήψεις

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν την κράτηση 275 ατόμων, κυρίως στρατιωτικών, για ύποπτους δεσμούς με το δίκτυο Γκιουλέν, το οποίο σύμφωνα με την Άγκυρα οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Η αστυνομική επιχείρηση συντονίστηκε από τη Σμύρνη και στόχευσε ανθρώπους σε 22 επαρχίες, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει 145 από τους υπόπτους, ανέφερε.

Σε χωριστή επιχείρηση, η αστυνομία συνέλαβε 16 στρατιωτικούς υπαλλήλους στη νοτιοανατολική πόλη Ντιγιαρμπακίρ το σαββατοκύριακο, ανέφεραν πηγές ασφαλείας. Την Τρίτη, ένα τοπικό δικαστήριο φυλάκισε έξι από αυτούς εν αναμονή της δίκης και ελευθέρωσε 10 άλλους, πρόσθεσαν οι πηγές.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι οι εισαγγελείς διέταξαν την κράτηση 44 στρατιωτικών υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων ενός ταγματάρχη και τριών υπολοχαγών, καθώς και γιατρών και δασκάλων. Ανέφερε ότι 33 άτομα είχαν ήδη συλληφθεί στην επιχείρηση σε οκτώ επαρχίες.

Το Anadolu ανέφερε ότι η αστυνομία είχε επίσης συλλάβει 25 από τους 32 υπόπτους από την πολεμική αεροπορία, στο πλαίσιο μιας άλλης επιχείρησης. Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν επίσης για οκτώ άτομα στις δυνάμεις χωροφυλακής, συμπεριλαμβανομένου ενός συνταγματάρχη.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ταγίπ Ερντογάν, περίπου 80.000 άνθρωποι κρατήθηκαν εν αναμονή της δίκης και περίπου 150.000 δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι, απολύθηκαν ή τέθηκαν σε αναστολή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ