14-7-2020

Λουκετ-άρα σε χιλιάδες καταστήματα «ZARA… μαγαZARA» σε ολόκληρο τον κόσμο!

Λουκέτο σε 1.200 καταστήματα Zara σε ολόκληρο τον κόσμο προτίθεται να βάλει η ιδιοκτήτρια εταιρεία Inditex.

Αυτό, μέσες-άκρες, ανακοίνωσε ο ενδυματολογικός κολοσσός, τονίζοντας την επιθυμία του να δώσει έμφαση στις διαδικτυακές πωλήσεις, οι οποίες πήραν παγκοσμίως τα πάνω τους, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πολυεθνική εταιρεία Inditex δήλωσε ότι θα «απορροφήσει» 1.000 με 1.200 μικρότερα -κυρίως- καταστήματα τόσο της Zara, όσο και των υπολοίπων brands που ανήκουν στην ιδιοκτησία της και περιλαμβάνουν τα Bershka, Pull & Bear και Massimo Dutti.

Κι ενώ τα λουκέτα αναμένεται να μπουν κυρίως σε καταστήματα στην Ασία και την Ευρώπη, εκπρόσωποι της Inditex επισημαίνουν ότι το «ανθρώπινο δυναμικό θα παραμείνει σταθερό», καθώς στο προσωπικό θα προταθούν ρόλο σε άλλα πόστα, όπως στην ενίσχυση των ηλεκτρονικών αγορών της εταιρείας.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι τα καταστήματα Zara ανέρχονται σε 7.412, ενώ μετά την αναδιοργάνωση θα φτάσουν τα 6.700 με 6.900, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα 450 νέα καταστήματα που θα ανοίξουν.

Θα «ρίξει» 2,7 δις ευρώ σε επενδύσεις

Η Inditex, ένας από τους μεγαλύτερους κολοσσούς στη λιανική πώληση ενδυμάτων παγκοσμίως, έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία, με τις πωλήσεις της κατά το τρίμηνο 1 Φεβρουαρίου – 30 Απριλίου να σημειώνουν πτώση 44%. Ωστόσο, όπως έχει δηλώσει ο ιδρυτής της, Amancio Ortega, σκοπεύει να δαπανήσει 1 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των online πωλήσεών της έως το 2022.

Επιπλέον, σκοπεύει να «ρίξει» άλλα 1,7 δισ. ευρώ στα καταστήματα, προκειμένου να τους επιτρέψει να «ενσωματωθούν» καλύτερα σε ιστοτόπους, για ταχύτερες παραδόσεις και παρακολούθηση προϊόντων σε πραγματικό χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ