Στο τέλος θα παίξουν κορώνα-γράμματα την ημερομηνία των εκλογών στα Σκόπια

Must Read

Αρχίζουν στα Σκόπια οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, καθώς χθες η υπηρεσιακή κυβέρνηση με διάταγμά της ανέθεσε στην Εθνική Εκλογική Επιτροπή να κάνει τα απαραίτητα.

Οι εκλογές είχαν αρχικά οριστεί για τις αρχές Απριλίου, όμως τον Μάρτιο αποφασίστηκε η αναβολή τους επ’ αόριστον λόγω της πανδημίας.

Στο μεταξύ, η υπηρεσιακή κυβέρνηση όριζε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν 22 ημέρες μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα, η οποία λήγει στις 13 Ιουνίου, ενώ, εάν παραταθεί, θα είναι για μία εβδομάδα και θα λήξει στις 20 Ιουνίου.

Στην πρώτη περίπτωση αυτό θα σήμαινε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Ιουλίου, ενώ στη δεύτερη, στις 12 Ιουλίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ακόμα και η ημερομηνία διεξαγωγής αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Ζόραν Ζάεφ, το οποίο επιδιώκει τη διεξαγωγή τους το συντομότερο δυνατό και του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, το οποίο αντιτίθεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και προτείνει οι εκλογές να μετατεθούν για τα τέλη καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου λόγω της υγειονομικής κατάστασης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This