Τουρκία: Στη φυλακή (άλλη μια) αντιπολιτευόμενη δημοσιογράφος για υποτιθέμενη κατασκοπεία

Must Read

Την προφυλάκιση γνωστής δημοσιογράφου της αντιπολίτευσης διέταξε το τούρκικο δικαστήριο, ενόψει της επικείμενης δίκης της για «στρατιωτική και πολιτική κατασκοπεία», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

H Μουγεσέρ Γιλντίζ, ανήκει στο δυναμικό του ηλεκτρονικού ενημερωτικού portal OdaTV,  το οποίο επικρίνει συστηματικά την κυβέρνηση Ερντογάν. Ως εκ τούτου, η δημοσιογράφος προσήχθη την περασμένη Δευτέρα και χθες, συνελήφθη μετά την κατάθεση που έδωσε.

Τα δύο άρθρα της Γιλντίζ η αιτία σύλληψής της

Παρά το γεγονός ότι η επίσημη αιτιολογία για την προφυλάκισή της είναι η κατασκοπία, αντιπολιτευόμενα τουρκικά μέσα αποδίδουν την σύλληψη της Γιλντίζ σε δύο άρθρα που έγραψε στο OdaTV.

Στο ένα άρθρο παρέθετε λεπτομέρειες για τη στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη, κατονομάζοντας μάλιστα και έναν Τούρκο στρατηγό, ενώ το δεύτερο πραγματευόταν τη δράση της Sadat μιας τουρκικής ιδιωτικής εταιρείας συμβούλων ασφαλείας, που θεωρείται ο «σκιώδης στρατός» του Ερντογάν, και τη συνδρομή της στη Λιβύη στο πλευρό της κυβέρνηση της Τρίπολης.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο ανταποκριτής του TELE1, Ισμαήλ Ντουκέλ, ο οποίος είχε προσαχθεί μαζί με την Γιλντίζ, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ένας αξιωματούχος του στρατού, ο οποίος είχε προσαχθεί επίσης, συνελήφθη, χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Τουρκία στις πρώτες θέσεις φυλακίσεις δημοσιογράφων

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Τουρκία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών, αναφορικά με τις φυλακίσεις δημοσιογράφων. Μάλιστα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, το 2016, η Άγκυρα έχει εξαπολύσει κυνηγητό κατά του δικτύου του εξόριστου στις ΗΠΑ κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο θεωρεί ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος. Έκτοτε, 77.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί ενώ περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι πολίτες έχουν απολυθεί ή αποσπαστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This