«Χρυσάφι» για ένα… κλικ: 4.830€ για τη φωτογραφία της Τζάκι με το ματωμένο φόρεμα από τη δολοφονία του JFK!

Must Read

Η αυθεντική φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά την ορκωμοσία του Λίντον Τζόνσον ως νέου προέδρου των ΗΠΑ στο Air Force One, αμέσως μετά τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι στο Ντάλας, με την Τζάκι Κένεντι-Ωνάση στο πλευρό του να φοράει ακόμη το… γεμάτο λεκέδες από το αίμα του συζύγου της φόρεμα, έπιασε την υψηλότερη τιμή σε δημοπρασία περισσότερων από 100 προσωπικών αντικειμένων του Κένεντι και της Ωνάση.

κενεντι δημοπρασια

Η φωτογραφία, η οποία φέρει τις υπογραφές του προσωπικού φωτογράφου του προέδρου Κένεντι, Σεσίλ Στόγκτον, και του πιλότου του προεδρικού αεροσκάφους, Τζέιμς Σουίνταλ, «έπιασε» 4.830 ευρώ στη διαδικτυακή δημοπρασία του University Archives, στο Γουέστπορτ στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Δεύτερο πιο ακριβό αντικείμενο της συλλογής John & Jackie Kennedy, σύμφωνα με το liveauctioneers.com, ήταν μια φωτογραφία του Κένεντι από όταν ήταν νεαρός γερουσιαστής, με ιδιόχειρη αφιέρωσή του, η οποία πωλήθηκε προς 3.510 ευρώ.

Την τρίτη υψηλότερη τιμή, με 3.070 ευρώ, έπιασε αρχείο με σχέδια φορέματος που έστειλε στην Τζάκι ο σχεδιαστής μόδας Ολεγκ Κασινί, το οποίο συνοδευόταν από μια φωτογραφία από επίσημη εμφάνιση του προέδρου Κένεντι, στην οποία η Τζάκι εμφανίστηκε με το εν λόγω ένδυμα.

κενεντι δημοπρασια

Άλλαξε φόρεμα

Μεταξύ άλλων, πωλήθηκαν προς 123 ευρώ τα μωρουδιακά ρούχα που έλαβε ως δώρο το προεδρικό ζευγάρι για τον μικρό γιο τους Τζον-Τζον, ενώ η προσωπική ασημένια βαλίτσα της Τζάκι, με την οποία μετέφερε τη φωτογραφική της μηχανή, έπιασε 791 ευρώ. Σχέδια φορεμάτων, επίσης του Κασινί, μεταξύ των οποίων και το σχέδιο για το φόρεμα που θα φορούσε η Τζάκι την ημέρα που δολοφονήθηκε ο σύζυγός της, αλλά τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη, επιλέγοντας φόρεμα Chanel, έπιασαν 483 ευρώ.

κενεντι δημοπρασια

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι έμεινε απούλητη η σημαία που βρισκόταν πάνω στην ανοιχτή λιμουζίνα, με την οποία μετακινούνταν ο Κένεντι όταν δολοφονήθηκε. Αν και κάποιος προσέφερε 35.000 ευρώ, δεν ξεπέρασαν την ελάχιστη τιμή των 44.000 ευρώ που είχε θέσει ο ιδιοκτήτης της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλαστοί «υπουργικοί» λογαριασμοί υβρίζουν την Καρυστιανού και ξεπλένουν τον Μίχο

Τι μπορεί να συνδέει το εθνικό έγκλημα των Τεμπών με το κοινωνικό έγκλημα του Κολωνού; Φαινομενικά, τίποτα. Πέραν φυσικά...

More Articles Like This