12-7-2020

Μια «γροθιά» τρεις αεροπορικοί κολοσσοί στρέφονται εναντίον του Μπόρις Τζόνσον για την 14ημερη καραντίνα

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι αεροπορικές εταιρίες British Airways, easyJet και Ryanair κατά των μέτρων καραντίνας 14 ημερών που αποφάσισε η βρετανική κυβέρνηση για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό.

Oι εταιρίες επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για μια τέτοια αυστηρή πολιτική που θα έχει καταστροφικό αποτέλεσμα στον βρετανικό τουρισμό και στην οικονομία και θα εξαφανίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Οι εταιρίες, μάλιστα, ζήτησαν να εκδικασθεί η προσφυγή τους όσο το δυνατόν συντομότερα.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, όποιος φτάνει από τις 8 Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών για να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα, ένα μέτρο αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού.

Εν τω μεταξύ, εικόνα κατάρρευσης παρουσίασε η βρετανική οικονομία τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια του lockdown, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας. Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 20,4% σε σχέση με τον Μάρτιο έναντι πρόβλεψης για μείωση κατά 18,4%. Η μείωση που συντελέστηκε είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολύ χειρότερη από την προηγούμενη χρηματοπιστωτική κρίση, και θέτει τη χώρα σε τροχιά ύφεσης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ