Η «Le Figaro» άναψε… φωτιές: Παραίτηση Μακρόν και πρόωρες εκλογές!

Must Read

«Φωτιές» στο γαλλικό πολιτικό σκηνικό άναψε δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Figaro», σύμφωνα με το οποίο ο Γάλλος πρόεδρος κάνει σκέψεις παραίτησης και εκ νέου προσφυγής στη λαϊκή εντολή, σε ένα ρεπορτάζ που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Ηλυσίων.

Το δημοσίευμα ανέφερε πως ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια μιας σύγκλησης ενός πρώτου κύκλου των δωρητών της προεκλογικής εκστρατείας του, έδειξε ξεκάθαρα πως είναι έτοιμος, σύμφωνα με την αγαπημένη του έκφραση, να πάρει το ρίσκο του. Στη συνέχεια, η εφημερίδα εκτίμησε -επικαλούμενη συμμετέχοντα στην τηλεδιάσκεψη- πως στόχος της κίνησής του, είναι να προκαλέσει πρόωρες προεδρικές εκλογές, τις μετέπειτα εβδομάδες ή μήνες.

μακρον le figaro

«Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσω, καθώς δεν υπάρχει κανένας να αντιμετωπίσω», φέρεται ότι είπε ο ίδιος, σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα.

Η απάντηση από τη γαλλική προεδρία ήρθε άμεσα, διαψεύδοντας πως ο Μακρόν επεξεργάζεται σενάρια παραίτησης και πρόωρων εκλογών. «Διαψεύδουμε αυτήν την πληροφορία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ανέφερε ποτέ την παραίτησή του» επισήμανε η προεδρία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε καθοδική πορεία

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται σε καθοδική πορεία, η οποία παγιώθηκε μετά το κίνημα των «Κίτρινων γιλέκων» και τις συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Ο Μακρόν έχει, ακόμα, δεχτεί επικρίσεις για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ενώ, στα μέσα Μαΐου, το κόμμα του έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, μετά την απόσχιση επτά βουλευτών, οι οποίοι δήλωσαν πως δεν ενέκριναν την ακραία φιλοεπιχειρηματική πολιτική του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This