9-7-2020

Τριπλάσιες το Μάιο οι προσφυγικές ροές από ξηράς και θαλάσσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σημαντική, αλλά κυρίως απότομη αύξηση σημείωσε τον μήνα Μάιο ο αριθμός των προσφύγων που επιχειρούν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφεραν εχθές γερμανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την ευρωπαϊκή συνοριακή υπηρεσία Frontex.

Πιο αναλυτικά, τον Μάιο καταγράφηκαν σχεδόν 4.300 παράτυπες διελεύσεις των συνόρων στις κύριες μεταναστευτικές διαδρομές της Ευρώπης, σχεδόν τριπλάσιες σε σχέση με τον Απρίλιο, όταν οι αριθμοί είχαν πέσει σε χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη Frontex, καταγράφηκαν συνολικά 31.600 παράνομες διελεύσεις συνόρων από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, ενώ η διαδρομή μέσω Τουρκίας και Ελλάδας ήταν η πιο ενεργή μεταναστευτική διαδρομή στην Ευρώπη, την οποία πήραν συνολικά 12.700 πρόσφυγες και μετανάστες.

Άλλοι 3.700 πρόσφυγες διέπλευσαν τη δυτική Μεσόγειο από το Μαρόκο προς την Ισπανία, τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, ενώ στις υπόλοιπες διαδρομές, τα στοιχεία από τους πρώτους πέντε μήνες δείχνουν υψηλότερους αριθμούς σε σχέση με πέρυσι.

Περισσότερες από 6.900 παράνομες διελεύσεις συνόρων καταγράφηκαν και στη διαδρομή των δυτικών Βαλκανίων, μια αύξηση 50% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ