Θέλει να γίνει ευεργέτης της ανθρωπότητας ο Mr. Tesla: Θα θεραπεύει παράλυτους, «φυτεύοντας» μικροτσίπ στον εγκέφαλό τους! (video)

Must Read

Έναν χρόνο από τη δημιουργία του «Ανθρώπου των έξι εκατομμυρίων δολαρίων» δηλώνει ότι απέχει ο Έλον Μασκ, καθώς φιλοδοξεί να φέρει την οριστική λύση σε ανθρώπους που είναι παράλυτοι, με την τοποθέτηση μικροτσίπ στον… εγκέφαλό τους!

Ο εκκεντρικός μεγιστάνας επέλεξε να συνδέσει την προαναγγελία αυτού του κατορθώματός του με την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’70 με τον Λι Μέιτζορς, στην οποία ένας αστροναύτης που είχε τραυματιστεί πολύ άσχημα, στην ουσία «ξαναφτιάχθηκε» από την αρχή με βιονικά εμφυτεύματα, χάρη στα οποία απέκτησε ένα δεξί χέρι, δύο νέα πόδια και ένα καινούργιο αριστερό μάτι, που του έδιναν υπεράνθρωπες δυνατότητες σε επίπεδο όρασης και δύναμης.

«Η συσκευή θα εμφυτεύεται στο κρανίο. Νήματα ηλεκτροδίων θα τοποθετούνται προσεκτικά στον εγκέφαλο και δεν θα φαίνεται ότι τα έχει κάποιος. Η βασική αρχή είναι ότι αυτή η συσκευή θα μπορεί να επιδιορθώσει οτιδήποτε δεν πάει καλά με τον εγκέφαλο και θα μπορεί να αποκαταστήσει τη λειτουργικότητα των άκρων. Άνθρωποι θα μπορούν να περπατούν και να είναι φυσιολογικοί, ίσως και ελαφρώς καλύτεροι, όπως ο “Άνθρωπος των έξι εκατομμυρίων δολαρίων”, αν και στις μέρες μας αυτό θα ήταν φτηνό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Μασκ, μιλώντας στο podcast του Αμερικανού κωμικού Τζο Ρόγκαν.

Η συσκευή θα έχει διάμετρο 2,5 εκατοστά, μπαταρία, blue tooth και φορτιστή και τα ηλεκτρόδια θα τοποθετούνται στον εγκέφαλο από ρομπότ. Θα λειτουργεί ως υποκατάστατο κυκλωμάτων του εγκεφάλου που έχουν εμφανίσει βλάβη, οπότε θα βοηθάει σε ζητήματα όπως η επιληψία, η μνήμη αλλά και η όραση.

  • Ας θυμηθούμε, όμως, ποιος ήταν ο -τηλεοπτικός- «Άνθρωπος των έξι εκατομμυρίων δολαρίων»:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This