Ανείπωτη… συμφορά και θέατρο του παραλόγου στην Αλβανία: Ο κορωνοϊός απειλεί τις… χασισοκαλλιέργειες!

Must Read

Βγαλμένη, λες, από το θέατρο του παραλόγου είναι η απίστευτη κι όμως αληθινή είδηση, που έφτασε στα αυτιά της ΕΛ.ΑΣ από Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη στη χώρα μας για διακίνηση ναρκωτικών.    

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο εν λόγω κατάδικος, αποκάλυψε πως οι καλλιέργειες κάνναβης στο Λαζαράτι της Αλβανίας «τινάχτηκαν στον αέρα», λόγω του αυστηρού lockdown που επέβαλε η αλβανική κυβέρνηση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού!

Συγκεκριμένα, η αυστηρή καραντίνα και η «σφράγιση» των συνόρων, ήδη από τις 9 Μαρτίου, είχε ως «παράπλευρη απώλεια» την… αδυναμία των «καρτέλ του χασίς» της χώρας να προμηθευτούν σπόρο για τις νέες καλλιέργειες κάνναβης.

χασισοκαλλιέργεια
και… κλάμα το «καρτέλ του χασίς»

Και, για όσους δεν γνωρίζουν, τυπικά η προμήθεια του σπόρου για τις «χρυσές» καλλιέργειες της Αλβανικής μαφίας γίνεται το Μάρτιο, αφού η περίοδος για την φύτευση του σπόρου είναι από τα μέσα Απριλίου μέχρι και το τέλος Μαΐου, τότε που στη χώρα επικρατούν οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες για την ανάπτυξη των νέων δενδρυλλίων!

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τη σοδειά

Οι βασικές χώρες προμήθειας του σπόρου της κάνναβης για τα Αλβανικά κυκλώματα ναρκωτικών, είναι η Ολλανδία και η Ελλάδα, όμως, λόγω της πολύ σκληρής πολιτικής που άσκησε η αλβανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, το σύστημα «πάγωσε». Έτσι, τώρα που, πλέον, άρχισε η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στην Αλβανία (από 1η Ιουνίου), η ιδανική περίοδος για την φύτευση του ευγενούς (κατά τ’ άλλα) φυτού είχε παρέλθει, με αποτέλεσμα οι προβλέψεις για την επόμενη σοδειά να είναι… εξαιρετικά δυσοίωνες!

Σύμφωνα με εκθέσεις της Αλβανικής Αστυνομίας, στην περιοχή του Λαζαράτι, μόνο, καλλιεργούνται εκτάσεις που αποφέρουν 500 τόνους χασίς τον χρόνο! Ποσότητα που, φυσικά, διακινείται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This