20-9-2020

«Βασίλειο διαφθοράς» τα Σκόπια: Πρώην εισαγγελέας και καναλάρχης καταδικάστηκαν για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα χρήματος

Βασίλειο της διαφθοράς αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι είναι τα Σκόπια, καθώς χθες δικαστήριο της γειτονικής χώρας καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών την πρώην επικεφαλής της Ειδικής Εισαγγελίας Κάτισα Γιάνεβα για κατάχρηση εξουσίας, σχετικά με υπόθεση εκβιασμού γνωστού επιχειρηματία!

Για την ίδια υπόθεση μάλιστα το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών και έναν ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, ο οποίος κατηγορήθηκε για ξέπλυμα χρήματος.

Η Γιάνεβα αλλά και ο αμφιλεγόμενος ιδιοκτήτης φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος έκλεισε τους προηγούμενους μήνες, είχαν συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι έπειτα από καταγγελίες για εκβιασμό του επιχειρηματία Ορτσε Κάμτσεφ, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν ζητήσει από αυτόν 8.000.000 ευρώ, προκειμένου να απαλλαγεί από τις κατηγορίες για σοβαρά ποινικά αδικήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος.

Με διάφορους τρόπους λοιπόν ο μιντιάρχης και ένας συνεργάτης του είχαν αποσπάσει τελικά από τον επιχειρηματία 1.500.000 ευρώ, ενώ η Γιάνεβα είχε λάβει, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 50.000 ευρώ από το ποσό αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάμτσεφ θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στα Σκόπια, ο οποίος φέρεται ότι πλούτισε ιδιαίτερα τα περασμένα χρόνια, λόγω των στενών δεσμών που διατηρούσε με τις κυβερνήσεις του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ