6-7-2020

Συμφωνία για ΑΟΖ με την Τουρκία ζητούν οι Παλαιστίνιοι!

Όλοι θέλουν να βουτήξουν το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι της Ανατολικής Μεσογείου! Αυτή τη φορά, ήταν σειρά του Παλαιστίνιου Πρέσβη στην Άγκυρα να εκφράσει την προθυμία των Παλαιστινίων να υπογράψουν συμφωνία για ΑΟΖ με την Τουρκία, στα πρότυπα του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου!

Ο Φαέντ Μουσταφά σημείωσε πως η Παλαιστίνη δεν κατάφερε ως σήμερα να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου εξαιτίας της ισραηλινής πίεσης: «Το Ισραήλ μας εμπόδισε να εργαστούμε την ακτογραμμή. Και η Παλαιστίνη έχει μερίδιο στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε έτοιμοι να δούμε το θέμα του φυσικού αερίου με την Τουρκία», είπε στην τουρκική εφημερίδα Aydilik.

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις μας με την Τουρκία, ως Παλαιστίνη. Εργαζόμαστε για την σύσφιξη των σχέσεων σε όλους τους τομείς. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις ιδέες προκειμένου να επεκταθούν αυτές οι σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης και μιας συμφωνίας αποκλειστικής οικονομικής ζώνης με την Τουρκία», πρόσθεσε.

Χάρτης: Η Λωρίδα τη Γάζας είναι αυτή που δίνει το πάτημα στην Παλαιστινιακή Αρχή να έχει αξιώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ