Επιθέσεις καμικάζι σε μεγάλη τουρκική στρατιωτική βάση στη Σομαλία

Must Read

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά του έξω από τη μεγαλύτερη υπερπόντια στρατιωτική βάση της Τουρκίας στο Μογκαντίσου της Σομαλίας την Τρίτη, ανέφεραν αξιωματούχοι της Σομαλίας.

Η επίθεση, η οποία φέρει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της τρομοκρατικής ομάδας Χαρακάτ αλ-Σαμπάμπ αλ-Μουτζαχεντίν, σύμφωνα με τους Times πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τρίτης, καθώς νεοσύλλεκτοι στρατολογούνταν στο στρατόπεδο Τουρκσόμ, όπου εκπαιδεύονται εκατοντάδες Σομαλοί στρατιώτες. Ο βομβιστής πόζαρε ως νεοσύλλεκτος, αλλά όταν αρνήθηκε να ανταποκριθεί στις εντολές των φρουρών, τον πυροβόλησαν, ανέφεραν οι αρχές. Η έκρηξη σκότωσε έναν στρατολογητή και έναν παρευρισκόμενο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σομαλίας.

Ένας ιστότοπος που συνδέεται με τη τρομοκρατική ομάδα Χαρακάτ αλ-Σαμπάμπ αλ-Μουτζαχεντίν ανέφερε ότι η ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Σε αυτό το σημείο αξίζει να γίνει αναφορά στο γεγονός πως η τρομοκρατική οργάνωση έχει προηγουμένως πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης της Σομαλίας και των τουρκικών συμφερόντων στη Σομαλία.

Η στρατιωτική βάση, η οποία άνοιξε το 2017 και φέρεται να κοστίζει 50 εκατομμύρια δολάρια, αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας της Τουρκίας να αυξήσει την ισχύ και την επιρροή της στο Κέρας της Αφρικής. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας χαρακτήρισε την επίθεση «άθλια» και είπε ότι κανένα από το προσωπικό της δεν τραυματίστηκε κατά την επίθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This