Νεκρός από αστυνομική βία στη Νέα Υόρκη ο 29χρονος Κεφαλονίτης Γιώργος Ζαπάντης (video)

Must Read

Η ομογένεια θρηνεί! Θύμα της αστυνομικής βίας στη Νέα Υόρκη έπεσε ο 29χρονος ομογενής Γιώργος Ζαπάντης ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με το Anamniseis.gr, o 29χρονος Γιώργος έπαθε ανακοπή από τα χτυπήματα των αστυνομικών με taser και ο θάνατος του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο New York-Presbyterian Hospital / Queens.

Από αριστερά διακρίνονται ο Γιώργος και η Ελευθερία με την μητέρα τους Αθανασία Ζαπάντη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας στις «Αναμνήσεις»

Η κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ θρηνεί και αναζητά απαντήσεις για το τραγικό συμβάν που έρχεται στον απόηχο της δολοφονίας του George Floyd αλλά και της αλλεπάλληλης αστυνομικής βίας μετά τα επεισόδια.

Ειδικό λογαριασμό άνοιξε στο στον ιστότοπο www.gofundme.com (https://www.gofundme.com/f/george-zapantis-memorial), η ξαδέρφη του θύματος ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας του Γιώργου.

Η nypost.com μεταδίδει ότι η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του 30χρονου Γιώργου Ζαπάντη μετά από καταγγελία ότι ήταν οπλισμένος. Ο 30χρονος βρισκόταν στο υπόγειο και κρατούσε ένα σπαθί σαμουράι και οι αστυνομικοί τον χτύπησαν με τέιζερ, ενώ ο αστυνομικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι τον χτύπησαν γιατί τους πλησίασε. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Βομβολάκης αναφέρει στο The Post ότι ο Γιώργος ήταν άοπλος όταν τον χτύπησαν, και χαρακτηρίζει το γεγονός αστυνομική βία, αφού ο θάνατός του επήλθε από μεγάλη τάση ρεύματος στα taser των αστυνομικών.

Ο Γιώργος Ζαπάντης με την θεία του Μαρία Ζαπάντη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειαςστις «Αναμνήσεις»

Τα βίντεο δείχνουν την αλήθεια

Τρία βίντεο μαρτυρούν πώς η σύλληψη του Γιώργου κατέληξε σε βία που του κόστισε τη ζωή. Σύμφωνα με τη The Post, η σύλληψη έγινε στο δρόμο και όχι στο υπόγειο, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του. 

Οι κάμερες δείχνουν τον Γιώργο Ζαπάντη να είναι άοπλος και να αντιστέκεται στους 5 αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον συλλάβουν και να φωνάζουν «Πέσε κάτω  και βάλε τα χέρια στην πλάτη». Οι αστυνομικοί φωνάζουν ο ένας στον άλλο θα «χτύπησε τον ξανά» και ο Γιώργος μένει αναίσθητος καθώς τον χτυπούν αλλεπάλληλες φορές με τα taser.

Μέχρι στιγμής η ανακοίνωση της αστυνομίας έρχεται σε αντίθεση με τις κάμερες που κατέγραψαν τη βίαιη σύλληψη και τον θάνατό του.Ο κ. Βομβολάκης επεσήμανε ότι ο Γιώργος είχε διανοητικά προβλήματα και μπορεί να πανικοβλήθηκε με τους αστυνομικούς,  ήταν όμως άοπλος, όπως φαίνεται στα βίντεο που έχουν στην κατοχή τους. 

Ο Γιώργος Ζαπάντης με την μητέρα του Αθανασία Ζαπάντη, το γένος Κουστουμπάρδη. Ευγενική παραχώρηση οικογένειας στις «Αναμνήσεις»

Άνθρωπος ευγενικό και καλόκαρδος

Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν συγγενείς, συμμαθητές και συγχωριανοί του στις «Αναμνήσεις», κάνοντας λόγο για άνθρωπο ευγενικό και αγαπητό: «Ήταν έτοιμος να δώσει και την ψυχούλα του για την αδελφή του την Ελευθερία και την μανούλα του, την Αθανασία», επεσήμανε ένας από τους φίλους του.

Τη μεγαλοψυχία του και την βοήθεια του προς τους αδύναμους και τους ηλικωμένους, τόνισαν και οι γείτονές του στα δημοσιογραφικά μέσα. Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μαζί με την αδελφή του μεγάλωσαν ορφανοί καθώς ο πατέρας τους έφυγε από τη ζωή το 1992 και η μητέρα τους μεγάλωσε τα παιδιά τους εργαζόμενη σκληρά ως οικιακή βοηθός. Ο πατέρας τους Ηλίας Ζαπάντης κατάγονταν από την Σκάλα Κεφαλληνίας και η μητέρα του Αθανασία το γένος Κουστουμπάρδη κατάγονταν από τον Πόρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This