Δευτέρα 21/6/2021

«Φτιάχνουν» νέες κατηγορίες: Ο Τζούλιαν Ασάνζ… στρατολογούσε χάκερς!

Ο Τζούλιαν Ασάνζ κινδυνεύει με νέα κατηγορία σε βάρος του, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατήγγειλε ότι στο παρελθόν ο «Mr. Wikileaks» προσπάθησε να στρατολογήσει χάκερ σε συνέδρια για να τροφοδοτήσουν την ιστοσελίδα του με διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Στα έγγραφα που κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη στη Δικαιοσύνη το αμερικανικό υπουργείο δεν γίνεται εξειδικευμένα αναφορά σε νέα κατηγορία σε σχέση με τις 18 που του απαγγέλθηκαν πέρσι. Ωστόσο οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι στοιχειοθετείται η παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας, συνεπώς είναι πιθανό να διευρυνθεί το κατηγορητήριο, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η καταγγελία του υπουργείου υποστηρίζει ότι ο Ασάνζ προσέγγισε χάκερ σε συνέδρια στην Ευρώπη και την Ασία προκειμένου να αποκτήσει απόρρητο υλικό και πως συνωμότησε με μέλη οργανώσεων χάκερ, όπως η LulzSec και η Anonymous, όταν ένας 17χρονος χάκερ τού παρέδωσε πληροφορίες που είχε κλέψει από τράπεζα και ο Ασάνζ τού ζήτησε να κλέψει ηχογραφημένο υλικό κυβερνητικών αξιωματούχων.

Φέρεται δε να έλεγε ψέματα στους χάκερ για τις συνέπειες που θα είχαν οι πράξεις τους, καθώς τους τόνιζε ότι μόνο όσοι είναι μέλη του αμερικανικού στρατού διώκονται ποινικά για την κλοπή διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ