Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Κριστίν Λαγκάρντ: Κάποιες εταιρείες αερομεταφορών και διασκέδασης, δεν θα ανακάμψουν ποτέ!

Την στιγμή που ο κορωνοϊός αποδεικνύεται «νάρκη» για την παγκόσμια οικονομία και ενώ η Ευρώπη ζει υπό τον φόβο του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το οποίο πιθανολογείται ότι θα αφήσει μόνιμα σημάδια στην οικονομία της κάθε χώρας, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Η ευρωζώνη «έχει πιθανόν περάσει» τα χειρότερα της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, τόνισε, ενώ παράλληλα κάλεσε τις Αρχές να προετοιμαστούν για ένα πιθανό δεύτερο κύμα. «Εχουμε πιθανόν ξεπεράσει το χειρότερο σημείο και το λέω αυτό με κάποια επιφύλαξη, διότι φυσικά θα μπορούσε να υπάρξει ένα σοβαρό δεύτερο κύμα» είπε, μιλώντας στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης.

Ανάκαμψη ανομοιόμορφη, ατελής και μετασχηματιστική

Η επικεφαλής της ΕΚΤ χαρακτήρισε την ανάκαμψη «ανομοιόμορφη», «ατελή» και «μετασχηματιστική», εξηγώντας ότι κάποιες εταιρείες σε κλάδους, όπως αυτοί των αερομεταφορών και της διασκέδασης, δεν θα ανακάμψουν ποτέ, ενώ άλλες θα εξέλθουν ισχυρότερες.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΚΤ βρίσκεται ήδη σε τροχιά αγοράς ομολόγων αξίας 1,3 τρισ. ευρώ, ώστε να δανείσει ένα αντίστοιχο ποσό στις τράπεζες με αρνητικά
επιτόκια, με στόχο βέβαια να προστατεύσει την οικονομία της ευρωζώνης από μία ενδεχόμενη πιστωτική πίεση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ