Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Νέα επίθεση Μακρόν: «Ιστορική και εγκληματική η ευθύνη της Τουρκίας στη Λιβύη»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε την Τουρκία ότι φέρει «εγκληματική ευθύνη» για τις ενέργειές της στη Λιβύη, κλιμακώνοντας περαιτέρω έναν λεκτικό πόλεμο μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας τις τελευταίες εβδομάδες.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ έξω από το Βερολίνο, ο Μακρόν κατηγόρησε την Τουρκία ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις που έγιναν στη διάσκεψη για τη Λιβύη στη γερμανική πρωτεύουσα τον Ιανουάριο.

Η συμπεριφορά της Τουρκίας στη Λιβύη είναι «απαράδεκτη για εμάς», δήλωσε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι ήρθε η στιγμή για την Άγκυρα να «ξεκαθαρίσει επειγόντως» τη στάση της.

«Θεωρώ ότι σήμερα η Τουρκία δεν σέβεται καμία από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη διάσκεψη του Βερολίνου, αύξησε τη στρατιωτική της παρουσία στη Λιβύη από τότε και εισήγαγε μαζικά τζιχαντιστές μαχητές από τη Συρία, ακόμη και μετά τη συμφωνία να τερματιστεί η ανάμιξη των ξένων δυνάμεων και να σεβαστούν το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος και συνέχισε: «Νομίζω ότι είναι μια ιστορική και εγκληματική ευθύνη για ένα μέλος του ΝΑΤΟ».

Όσο για τη Ρωσία και τη δική της συμμετοχή στη Λιβύη, ο Μακρόν απάντησε: «Η Ρωσία δεν ισχυρίζεται ότι παρεμβαίνει στη Λιβύη … η Τουρκία το ισχυρίζεται – είναι τα επίσημα πλοία της, ο στρατός της, η πολιτική της», δήλωσε, εξηγώντας τον ισχυρισμό του ότι η Τουρκία είναι υπεύθυνη για την «κύρια ξένη παρέμβαση» στη Λιβύη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ