Τρίτη 15/6/2021

Στην άκρη, σταματημένος και χωρίς να εμποδίζει όποιος πεζός θέλει εφεξής να δει το κινητό του!

Φαντάζεστε να υπήρχε τέτοιος κανόνας στην Ελλάδα; Στη χώρα όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στο δρόμο χωρίς να υπολογίζει τίποτα; Με τους πεζούς (αυτοί είναι το θέμα στη συγκεκριμένη περίπτωση) να είναι κολλημένοι στα κινητά τους και να μην προσέχουν ούτε που πάνε, ούτε πως περνούν τους δρόμους; Όχι; Και καλά κάνετε. Για την Ιαπωνία μιλάμε.

Ο περιοχή Yamato στην Ιαπωνία έγινε ο πρώτος Δήμος της χώρας που προσπαθεί να σταματήσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα smartphone τους ενώ περπατούν έξω σε δημόσιους χώρους. Συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει πολλούς κινδύνους, τόσο για τους ίδιους τους πεζούς, όσο και για τους υπόλοιπους.

Μετά την έγκριση σχεδίου διατάγματος στη συνέλευση, ο κανόνας θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη Τετάρτη. Δεν επιβάλλει, ωστόσο, κυρώσεις σε όσους τον αγνοούν.

Η πόλη είπε ότι ελπίζει ότι οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν ότι «τα smartphone πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν αυτοί δεν είναι σε κίνηση».

Σύμφωνα με το διάταγμα, οι πεζοί θα πρέπει να σταματούν σε ένα μέρος όπου δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία, εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα smartphone τους σε δημόσιους χώρους, όπως σε δρόμους και σε πάρκα.

Τον Ιανουάριο, η πόλη διεξήγαγε μια μελέτη σε δύο τοποθεσίες, παρατηρώντας συνολικά περίπου 6.000 πεζούς και διαπίστωσε ότι περίπου το 12% των πεζών χρησιμοποιούσαν τα smartphone τους ενώ περπατούσαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ