Πέμπτη 13/5/2021

Ζάπλουτος Ινδός επιχειρηματίας έμπλεξε με το οργανωμένο έγκλημα και βάρεσε «κανόνι»!

Βάρεσε «κανόνι» ένας από τους πλουσιότερους άντρες της Μεγάλης Βρετανίας και μέλος της φημισμένης οικογένειας Μιτάλ, ο οποίος κάποτε ξόδεψε 55.000.000 ευρώ για το… γάμο της κόρης του, αλλά τώρα έχει χρέος που υπερβαίνει τα 140.000.000 ευρώ!

Ο 64χρονος Πραμόντ Μιτάλ, αδερφός του Ινδού μεγιστάνα των χαλυβουργείων Λακσμί Μιτάλ, πιστεύεται ότι απώλεσε την περιουσία του μετά την εμπλοκή του σε έρευνα για το οργανωμένο έγκλημα στη Βοσνία.

Ο Πραμόντ, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός μετά τον γάμο-υπερπαραγωγή που έκανε στην κόρη του Σρίστι, στο Εθνικό Μουσείο Καταλανικής Τέχνης της Βαρκελώνης, το 2013, μπήκε το 2006 εγγυητής για τα χρέη της Global Ispat Koksna Industrija Lukavac, μιας εταιρίας παραγωγής άνθρακα με έδρα τη Βοσνία.

Πέρυσι, ωστόσο, η εταιρία βρέθηκε στο στόχαστρο των Αρχών της χώρας για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα, με αποτέλεσμα ο 64χρονος επιχειρηματίας να συλληφθεί. Αν και σύντομα αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης ύψους 1.000.000 ευρώ, η έρευνα εις βάρος του ίδιου αλλά και της εταιρίας συνεχίζεται.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους «Times» του Λονδίνου, ο 70χρονος αδερφός του, Λακσμί Μιτάλ, με συνολική περιουσία ύψους… 7.400.000.000 ευρώ, δεν σκοπεύει να τον ξελασπώσει, καθώς κατά το παρελθόν είχαν τσακωθεί για τα περιουσιακά τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ