Τρίτη 15/6/2021

Βόρεια Κορέα: «Μπουρλότο» έβαλε ο Κιμ Γιονγκ για τις «βρώμικες» φωτογραφίες της γυναίκας του

Ποιός είδε τον Κιμ Γιονγκ Ουν και δεν τον φοβήθηκε την ημέρα που έπεσαν από τον Νότο στο έδαφος της Βόρειας Κορέας «βρώμικες» φωτογραφίες της γυναίκας του. Η οργή του ήταν τέτοια που την «πλήρωσαν» τελικά τα γραφεία των  διακορεατικών σχέσεων, τα οποία ανατινάχθηκαν στον αέρα.

Στα φυλλάδια, σύμφωνα με το AFP, υπήρχαν «βρώμικες» φωτογραφίες της γυναίκας του βορειοκορεάτη ηγέτη, όπως δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στη χώρα.

Τα φυλλάδια αυτά έπεσαν στη Βόρεια Κορέα, πιθανότατα μέσω μπαλονιών, μια μέθοδο που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ομάδες στη Νότια Κορέα για να ρίχνουν προπαγανδιστικό υλικό στον Βορρά. Η κίνηση αυτή φαίνεται πως αποτέλεσε τον λόγο για τον οποίο ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε την εντολή να ανατιναχθούν στις 16 Ιουνίου τα γραφεία επαφής των δύο Κορέων στα σύνορα. Ο Ρώσος πρέσβης Αλεξάντερ Ματσεγκόρα, ένας από τους παλαιότερους επιτετραμμένους στην Πιονγκγιάνγκ μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο TASS ανέφερε πως: «οι φωτογραφίες της Ρι Σολ Γιού ήταν «πειραγμένες» με τόσο άσχημο τρόπο ώστε αποτέλεσαν την «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανατίναξη ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε και την επανέναρξη των στρατιωτικών ασκήσεων κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα στην πιο προκλητική ενέργειά του από το 2018 οπότε και συμφωνήθηκε με τη Σεούλ να υπάρξει χαμήλωμα των τόνων στην κορεατική χερσόνησο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ