Τρίτη 15/6/2021

«Άχ Παναγιά μου»…Συντηρητής της κακιάς ώρας στην Ισπανία την έκανε…αγνώριστη!

Σε φιάσκο κατέληξε η απόπειρα ενός συντηρητή έργων τέχνων στην Ισπανία, να αποκαταστήσει την φθορά, σε αντίγραφο διάσημου πίνακα του 17ου αιώνα, που απεικόνιζε την μορφή της Παναγιάς.

Το αποτέλεσμα όχι μόνο προκάλεσε «εγκεφαλικό» στον ιδιώτη συλλέκτη που πλήρωσε τα μαλλιά της κεφαλής του για να τον αποκτήσει, αλλά και σε ολόκληρη την Ισπανία

Ο ιδιώτης συλλέκτης στη Βαλένθια φέρεται να πλήρωσε 1.200 ευρώ σ’ έναν συντηρητή επίπλων για την αποκατάσταση του αντιγράφου της «Αμώμου Σύλληψης των Σεβασμίων » του Ισπανού ζωγράφου της εποχής του μπαρόκ Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο, γνωστού τόσο για τους πίνακές του με θρησκευτικό περιεχόμενο όσο και για τις απεικονίσεις γυναικών και παιδιών, που αποτελούν καταγραφή της καθημερινότητας της εποχής του. Ωστόσο, η πρώτη απόπειρα του συντηρητή κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία, ενώ η δεύτερη προσπάθεια έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Πλέον η μορφή της Παναγιάς είναι…αγνώριστη.

Με αφορμή την νέα καταστροφική «αποκατάσταση», πολλοί συντηρητές τέχνης στην Ισπανία υπογράμμισαν την ανάγκη για την θεσμοθέτηση κανονισμών και πιστοποίησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ