Η Novartis καλείται να «σκάσει» 729.000.000 δολάρια στην αμερικανική κυβέρνηση για να… κουκουλώσει εκτεταμένη επιχείρηση διαφθοράς

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis, η οποία θα πρέπει να καταβάλει το πρόστιμο «μαμούθ» των… 729.000.000 δολαρίων στην αμερικανική κυβέρνηση, προκειμένου να «κλείσει» άλλη μια υπόθεση διαφθοράς!

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία καλείται να καταθέσει στην αμερικανική κυβέρνηση το υπέρογκο ποσό προκειμένου να βάλει τέλος εξωδικαστικά στην αγωγή για ένα πρόγραμμα «ομιλητών», μέσω του οποίου πλήρωνε γιατρούς για συμμετοχή σε σεμινάρια, πολυτελή γεύματα και ακριβό αλκοόλ, ως δωροδοκίες με αντάλλαγμα να συνταγογραφούν φάρμακά της.

«Μέσω αυτής της εξωδικαστικής συμφωνίας και άλλων, η κυβέρνηση επιδεικνύει τη βούλησή της να εξασφαλίσει ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν χρησιμοποιούν δωροδοκίες για να επηρεάσουν γιατρούς και ασθενείς ώστε να συνταγογραφούν και να αγοράζουν ορισμένα φάρμακα», δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Τζόντι Χαντ.

Ο επικεφαλής του γραφείου FBI της Νέας Υόρκης, Γουίλιαμ Φ. Σουίνι Τζ, αρκέστηκε να χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά της εταιρίας «κατακριτέα και ανέντιμη», ενώ η ομοσπονδιακή εισαγγελέας της νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Όντρεϊ Στράους, τόνισε πως «για περισσότερο από μία δεκαετία η Novartis κατέβαλλε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τα λεγόμενα συνέδρια, περιλαμβανομένων των αμοιβών των συνέδρων, εξωφρενικών γευμάτων και ακριβών οινοπνευματωδών, που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά δωροδοκίες για να ενθαρρύνονται οι γιατροί σε όλη τη χώρα να συνταγογραφούν φάρμακα της Novartis».

Αποφάσεις του γενικού επιτελείου

Σύμφωνα με την αμερικανική Δικαιοσύνη, αυτή η εκτεταμένη επιχείρηση διαφθοράς ήταν «ο καρπός αποφάσεων που ελήφθησαν στο ανώτατο επίπεδο της διεύθυνσης στο γενικό επιτελείο της Novartis North America, στο Νιου Τζέρσεϊ».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Novartis συμφώνησε να καταβάλει στο αμερικανικό Δημόσιο πρόστιμα 345.000.000 δολαρίων για αθέμιτες πρακτικές σε Ελλάδα, Νότια Κορέα και Βιετνάμ, με τα 310.000.000 των προστίμων να αφορούν τις δωροδοκίες στη χώρα μας, με βάση τις διατάξεις του νόμου κατά της δωροδοκίας και περί αλλοδαπών πρακτικών διαφθοράς (FCPA/1977).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This