Σάββατο 15/5/2021

Η Κομισιόν στέλνει 3 πλούσιες χώρες της Ευρώπης στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για οικονομικές παραβάσεις

Η Κομισιόν αποφάσισε να παραπέμψει την Αυστρία, το Βέλγιο και την Ολλανδία στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή δεν εφάρμοσαν πλήρως τους κανόνες της Ένωσης κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις δήλωσε στο δελτίο τύπου της Κομισιόν πως «Έχουμε εφαρμόσει ισχυρούς κανόνες, αλλά πρέπει να εφαρμόζονται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Θα διασφαλίσουμε ότι όλοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα εφαρμόζουν αυστηρά τους κανόνες. Έχουμε ξεκινήσει πολλές διαδικασίες ελέγχου οικονομικών παραβάσεων για να διασφαλίσουμε την πλήρη επιβολή και εφαρμογή των κανόνων μας».

Η ελλιπής εφαρμογή αφορά θεμελιώδεις πτυχές του πλαισίου κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως η νομοθεσία περί στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών (Αυστρία), οι μηχανισμοί βάσει των οποίων οι μονάδες χρηματοοικονομικής διαχείρισης ανταλλάσσουν έγγραφα και πληροφορίες (Βέλγιο) και οι πληροφορίες που πρέπει να παρέχονται σχετικά με την πραγματική ιδιοκτησία εταιρικών και άλλων νομικών προσώπων (Ολλανδία).

Η παραπάνω εξέλιξη δείχνει για άλλη μία φορά την αδιαφορία των ισχυρών και πλουσίων χωρών της ένωσης για τους κοινούς νόμους όταν αυτοί πηγαίνουν κόντρα στα οικονομικά τους συμφέροντα. Άραγε πόσες φτωχές χώρες να έχασαν χρήματα εξαιτίας της ανοχής των δυνατών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ