Η Κομισιόν στέλνει 3 πλούσιες χώρες της Ευρώπης στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για οικονομικές παραβάσεις

Must Read

Η Κομισιόν αποφάσισε να παραπέμψει την Αυστρία, το Βέλγιο και την Ολλανδία στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή δεν εφάρμοσαν πλήρως τους κανόνες της Ένωσης κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις δήλωσε στο δελτίο τύπου της Κομισιόν πως «Έχουμε εφαρμόσει ισχυρούς κανόνες, αλλά πρέπει να εφαρμόζονται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Θα διασφαλίσουμε ότι όλοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα εφαρμόζουν αυστηρά τους κανόνες. Έχουμε ξεκινήσει πολλές διαδικασίες ελέγχου οικονομικών παραβάσεων για να διασφαλίσουμε την πλήρη επιβολή και εφαρμογή των κανόνων μας».

Η ελλιπής εφαρμογή αφορά θεμελιώδεις πτυχές του πλαισίου κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως η νομοθεσία περί στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών (Αυστρία), οι μηχανισμοί βάσει των οποίων οι μονάδες χρηματοοικονομικής διαχείρισης ανταλλάσσουν έγγραφα και πληροφορίες (Βέλγιο) και οι πληροφορίες που πρέπει να παρέχονται σχετικά με την πραγματική ιδιοκτησία εταιρικών και άλλων νομικών προσώπων (Ολλανδία).

Η παραπάνω εξέλιξη δείχνει για άλλη μία φορά την αδιαφορία των ισχυρών και πλουσίων χωρών της ένωσης για τους κοινούς νόμους όταν αυτοί πηγαίνουν κόντρα στα οικονομικά τους συμφέροντα. Άραγε πόσες φτωχές χώρες να έχασαν χρήματα εξαιτίας της ανοχής των δυνατών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Νεκρός 40χρονος μετά από καυγά

Φέρει βαριές κακώσεις σε όλο του το σώμα

More Articles Like This