Αποφυλακίζεται ο Τηλέμαχος Λαβίδας επειδή… του έλειψε η οικογενειακή θαλπωρή!

Must Read

Αέρα… ελευθερίας θα αναπνεύσει ξανά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο ομογενής Τηλέμαχος Λαβίδας, που κατηγορήθηκε για εμπλοκή στο σκάνδαλο χειραγώγησης μετοχών με εσωτερική πληροφόρηση, γνωστού και ως «Insider Trading», το οποίο απέφερε παράνομα κέρδη ύψους 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η απόφαση ελήφθη προχθές το μεσημέρι από την ομοσπονδιακή δικαστή Denice L. Cote και ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του βοηθού ομοσπονδιακού εισαγγελέα για τη νότια περιφέρεια της Νέας Υόρκης, του συνηγόρου του ομογενή, Τζόναθαν Στρίτερ και του ίδιου του κατηγορούμενου Τηλεμάχου Λαβίδα.

Τελικά, ύστερα από τρεις αναβολές, η δικαστής Ντενίζ Κόουτ επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους και μιας ημέρας στον Τηλέμαχο Λαβίδα, διαψεύδοντας τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο ακόμη και για οκτώ χρόνια.

Σε διάστημα 90 ημερών από την ανακοίνωση της ποινής, ο ομογενής θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 93.215,50 δολαρίων που αντιστοιχεί στο ήμισυ των 186.430,99 τα οποία όρισαν οι ομοσπονδιακές Αρχές ως αποζημίωση της φαρμακευτικής εταιρίας Ariad Pharmaceuticals. Στο εξής, για να προχωρήσει σε νέες αγοροπωλησίες μετοχών ή ακόμη και για να εκδώσει έστω και πιστωτική κάρτα, ο Τηλέμαχος Λαβίδας θα πρέπει πρώτα να ενημερώνει τις αστυνομικές Αρχές.

Στερήθηκε την οικογενειακή θαλπωρή

Κατά την απολογία του επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως κατά τη διάρκεια των οκτώμισι μηνών που βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, έμαθε καλύτερα τι εστί συνέπεια λόγων και πράξεων, ενώ αντιλήφθηκε καλύτερα την αξία της ελευθερίας την οποία στερήθηκε. Τόνισε, επίσης, ότι την επίμαχη περίοδο στερήθηκε την οικογενειακή θαλπωρή, τη σύζυγο και την κόρη του, καθώς και τη δυνατότητα να προστατεύσει την οικογένειά του από την πανδημία.

«Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας σέβεται την αμερικανική δικαιοσύνη, αλλά θα προχωρήσει άμεσα σε κατάθεση έφεσης κατά της δικαστικής απόφασης και ποινής του, τις οποίες θεωρεί άδικες προς εκείνον και την οικογένειά του, καθώς εμμένει στην αθωότητά του», σχολίασε από την πλευρά του ο συνήγορος του ομογενούς επιχειρηματία, Τζόναθαν Στρίτερ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This