Μποτσουάνα: Μυστήριο, αποτροπιασμός και θλίψη για τους εκατοντάδες νεκρούς ελέφαντες

Must Read

Μυστήριο περιβάλλει τους «εντελώς άνευ προηγουμένου» θανάτους εκατοντάδων ελεφάντων στη Μποτσουάνα τους τελευταίους δύο μήνες, με τις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου να προκαλούν θλίψη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο Δρ. Νίαλ ΜακΚαν, της National Park Rescue, είπε ως συνάδελφοί του είχαν εντοπίσει περισσότερα από 350 πτώματα στο Δέλτα του Οκαβάνγκο, από τις αρχές του Μαΐου.

Ο ΜακΚαν δήλωσε στο BBC, πως οι συνάδελφοί του ενημέρωσαν την κυβέρνηση στις αρχές Μαΐου, μετά από πτήση πάνω από το δέλτα. Κατά τη διάρκεια τρίωρης πτήσης βρήκαν 169 ελέφαντες. Έναν μήνα αργότερα, σε μια άλλη πτήση εντοπίστηκαν 187 νέα πτώματα, με το σύνολο να ξεπερνά τα 350. Οι αριθμοί αυτοί είναι άνευ προηγουμένου, όσον αφορά σε θανάτους ελεφάντων από ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο δεν σχετίζεται με ξηρασία.

Τον Μάιο η κυβέρνηση της χώρας απέκλεισε τη λαθροθηρία ως αίτιο, καθώς δεν είχαν αφαιρεθεί οι χαυλιόδοντες. Εκτός αυτού, παράδοξο είναι το γεγονός ότι πεθαίνουν μόνο ελέφαντες. Σε περίπτωση που υπήρχαν λαθροθήρες που χρησιμοποιούσαν δηλητήριο, θα πέθαιναν και άλλα ζώα.

Η στάση που παίρνουν καθώς πεθαίνουν υποδηλώνει ότι κάτι πλήττει το νευρικό τους σύστημα

Ο ΜακΚαν επίσης ισχυρίστηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο πεθαίνουν και η στάση που παίρνουν, υποδηλώνουν ότι κάτι πλήττει τα νευρικά τους συστήματα. Επίσης, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας ασθένειας που μπορεί να περάσει και στον άνθρωπο.

Από την πλευρά του, ο κορυφαίος κτηνίατρος για άγρια ζώα της Μποτσουάνα, Μάντι Ρέουμπεν, απέρριψε την Παρασκευή τις κατηγορίες που διατύπωσαν οικολόγοι ότι η κυβέρνηση δεν κινήθηκε αρκετά γρήγορα για να ερευνήσει τους ανεξήγητους θανάτους.

Οργή των περιβαλλοντικών οργανώσεων για την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων

Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τα κουφάρια των ζώων προκάλεσαν τη διεθνή κατακραυγή και περιβαλλοντικές οργανώσεις διερωτήθηκαν δημοσίως γιατί δεν έχουν ακόμη βγει ακόμα τα αποτελέσματα, από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διεξήχθησαν.

«Μια κυβερνητική ερευνητική ομάδα βρίσκεται στο σημείο από τότε που έγιναν γνωστά τα πρώτα περιστατικά», διαβεβαιώνει στο Ρόιτερς, ο Μάντι Ρέουμπεν, ο κορυφαίος κτηνίατρος στο υπουργείο Άγριας Ζωής και Εθνικών Πάρκων.

Μάλιστα, τόνισε ότι η Μποτσουάνα ανταποκρίθηκε ταχέως, ενώ δείγματα εστάλησαν και στη Ζιμπάμπουε και στη Νότια Αφρική, προκειμένου να διενεργήσουν εξετάσεις για άλλες γνωστές παθογένειες ή κάποια νέα παθογένεια.

Όπως εξήγησε, η κρίση του νέου κορωνοϊού καθυστέρησε την αποστολή ορισμένων δειγμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Μποτσουάνα ζουν περίπου 130.000 ελέφαντες, το ένα τρίτο του συνόλου στην Αφρική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This