Ηνωμένο Βασίλειο: Στο «φως» σκάνδαλο με θανάτους χιλιάδων νεογνών σε μαιευτήριο!

Must Read

Έρευνα για το μεγαλύτερο σκάνδαλο σε μαιευτήριο στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου διενεργεί η βρετανική αστυνομία, καθώς τουλάχιστον 1.250 νεογέννητα πέθαναν ή έπαθαν μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες από τη δεκαετία του ’70 έως σήμερα.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της αστυνομίας της Γουέστ Μέρσια, το μαιευτήριο του Shrewsbury and Telford NHS στο Στρούμπερι, ερευνάται, με σκοπό την απαγγελία κατηγοριών για θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς νεογέννητων που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Οι πιθανές κατηγορίες θα απαγγελθούν είτε στο νοσοκομείο είτε σε συγκεκριμένους υπαλλήλους του. Η έρευνα αφορά σε τουλάχιστον 1.250 περιστατικά, αλλά η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Το 2009 ένα βρέφος πέθανε έξι ώρες μετά τη γέννησή του, αλλά έρευνες έδειξαν ότι ο θάνατος θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί

Ωστόσο, σύμφωνα με τη «Daily Mail», η κοινή γνώμη στη Βρετανία άρχισε να υποψιάζεται πως κάτι δεν πήγαινε καλά στο μαιευτήριο του Στρούμπερι το 2009, όταν η Κέιτ Στάνον-Ντέιβις πέθανε μόλις έξι ώρες μετά τη γέννησή της.

Εσωτερική έρευνα του νοσοκομείου διαπίστωσε ότι ο θάνατός της θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, ενώ καταλόγισε ευθύνες σε δύο μαίες.

Έκτοτε, ακολούθησε σειρά από δημοσιογραφικές έρευνες, έπειτα από καταγγελίες δεκάδων γονιών, που κατέγραψαν περιστατικά με αδικαιολόγητους θανάτους νεογνών ή την πρόκληση εγκεφαλικών βλαβών στα μωρά κατά τη γέννα ήδη από τη δεκαετία του ’70.

Το 2017 έγινε έρευνα του υπουργού Υγείας Τζέρεμι Χαντ, εξετάζοντας 23 περιστατικά, όμως τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των θυμάτων ανέβηκε στα 1.250, με τα πιο πρόσφατα περιστατικά να καταγράφονται το 2019.

Χθες οι γονείς της Κέιτ Στάνον-Ντέιβις, Ριάνον και Ρίτσαρντ, ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με την αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταγγελία για εργασιακό bullying: «Την απείλησαν και την ανάγκασαν να παραιτηθεί επειδή έβγαινε στη σύνταξη»

Μία σοβαρότατη καταγγελία που αφορά σε εργασιακό εκφοβισμό, έρχεται στο «φως», με πρωταγωνίστρια μία 60χρονη, που απασχολείτο σε ιδιωτική...

More Articles Like This