Σάββατο 15/5/2021

Ανησυχία για ομάδες νεοναζί που έχουν εισχωρήσει σε γερμανικό στρατό και σώματα ασφαλείας

Καθώς η Γερμανία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκαμψης από την πρώτη φάση της Κρίσης του κορονοϊού, αξιωματούχοι της γερμανικής αστυνομίας έκαναν έρευνες στο σπίτι ενός επιλοχία των ειδικών δυνάμεων της χώρας και τα ευρήματα τους ήταν συγκλονιστικά.

Το ψευδώνυμο του επιλοχία ήταν το Μικρό Πρόβατο. Υποψιαζόταν ότι ήταν νεοναζί. Θαμμένα στον κήπο, η αστυνομία βρήκε δύο κιλά πλαστικά εκρηκτικά PETN, έναν πυροκροτητή, μια ασφάλεια, ένα AK-47, ένα σιγαστήρα, δύο μαχαίρια, μια βαλλίστρα και χιλιάδες γύρους πυρομαχικών, πολλά από τα οποία πιστεύεται ότι έχουν κλαπεί από τον γερμανικό στρατό. Βρήκαν επίσης ένα βιβλίο τραγουδιών SS, 14 εκδόσεις ενός περιοδικού για πρώην μέλη του Waffen SS και μια σειρά από άλλα ναζιστικά αναμνηστικά.

Η Γερμανία έχει πρόβλημα. Για χρόνια, οι πολιτικοί και οι αρχηγοί ασφαλείας απέρριπταν την πιθανότητα της διείσδυσης ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων στις υπηρεσίες ασφαλείας, μιλώντας μόνο για «μεμονωμένες περιπτώσεις». Η ιδέα των δικτύων απορρίφθηκε.

Όπλα και πυρομαχικά εξαφανίστηκαν

Οι ανώτεροι όσων εκτέθηκαν ως εξτρεμιστές προστατεύονταν. Όπλα και πυρομαχικά εξαφανίστηκαν από τα στρατιωτικά αποθέματα χωρίς πραγματική έρευνα. Το πιο ανησυχητικό για τις αρχές είναι ότι οι εξτρεμιστές φαίνεται να συγκεντρώνονται στη στρατιωτική μονάδα που υποτίθεται ότι είναι η πιο ελίτ και αφιερωμένη στο γερμανικό κράτος, τις ειδικές δυνάμεις, γνωστές με το γερμανικό ακρωνύμιο τους, το KSK.

Την περασμένη εβδομάδα, η Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Γερμανίας, Annegret Kramp-Karrenbauer, έκανε το δραστικό βήμα της διάλυσης ενός στρατιωτικού σώματος στο KSK που θεωρείται μολυσμένο με εξτρεμιστές. Το Μικρό Πρόβατο, ο λοχίας, του οποίου τα όπλα ανακαλύφθηκαν τον Μάιο, ήταν μέλος.

Ωστόσο, οι γερμανικές αρχές ανησυχούν ότι το πρόβλημα μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο και ότι οι ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις έχουν διεισδύσει και σε άλλα σώματα ασφαλείας. Τους τελευταίους 13 μήνες, ακροδεξιοί τρομοκράτες δολοφόνησαν έναν πολιτικό, επιτέθηκαν σε μια συναγωγή και σκότωσαν εννέα μετανάστες και Γερμανούς απογόνους μεταναστών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ