Για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο έγινε αναφορά για τη Γενοκτονία Αρμενίων! (video)

Must Read

Άφρισε ο Ερντογάν, ή ακόμα; Μετά από δεκαετίες αρνήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων επειδή θα αποξένωνε την Τουρκία, ο Λευκός Οίκος επικαλέστηκε τη Δευτέρα τον όρο – αν και έμμεσα.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεων καταδίκης διαδηλωτών που βεβήλωσαν μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα, η υπουργός Τύπου του Λευκού Οίκου Kayleigh McEnany αναφέρθηκε σε ένα μνημείο για τη γενοκτονία με το σωστό όνομά του.

«Φαίνεται να υπάρχει έλλειψη κατανόησης και ιστορικής γνώσης όταν το μνημείο γενοκτονίας των Αρμενίων, που θυμάται τα θύματα όλων των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένης της δουλείας, βανδαλίζεται», δήλωσε η McEnany.

Η McEnany φάνηκε να αναφέρεται στο μνημείο γενοκτονίας των Αρμενίων έξω από το Καπιτώλιο της πολιτείας του Κολοράντο στο Ντένβερ, το οποίο βανδαλίστηκε πριν από αρκετές εβδομάδες.

Η συμπερίληψη από την McEnany είχε ως στόχο να ενισχύσει την τυχαία φύση της φερόμενης αδιαφορίας των διαδηλωτών για την ιστορία. Αλλά επίσης βάδισε σε άβολα νερά για μια διοίκηση που, όπως και οι προκάτοχοί της, αποφεύγει εμφανώς τη χρήση της λέξης g (γενοκτονία).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται εδώ και πολύ καιρό να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία των Αρμενίων, λόγω της στρατηγικής συμμαχίας τους με την Τουρκία στη Μέση Ανατολή. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατηγορείται για τη σφαγή περισσότερων από 1εκ. Αρμενίων κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Λευκός Οίκος θα υποστηρίξει σίγουρα ότι η McEnany αναφερόταν απλώς σε ένα μνημείο με το πραγματικό του όνομα, αλλά ακόμη και η χρήση αυτού του ονόματος υπήρξε απαγορευμένη εδώ και πολλά χρόνια στο Λευκό Οίκο.

Επιπλέον, ομάδες που πιέζουν για την αναγνώριση, χαιρέτισαν τα σχόλια της McEnany:

«Εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση [Τραμπ] σημείωσε ότι το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Ντένβερ βανδαλίστηκε και για την ανάγκη για καλύτερη κατανόηση των ιστορικών γνώσεων», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Συνέλευσης της Αρμενίας στις ΗΠΑ Μπράιαν Αρντούνι στο The Fix. «Αυτό το μνημείο, αφιερωμένο στην 100ή επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, τιμά τα θύματα όλων των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This