Μήνυμα με αποδέκτες την «ελίτ», η σύλληψη Ρώσου κυβερνήτη που κατηγορείται για πολλαπλούς φόνους

Must Read

Η σύλληψη ενός δημοφιλούς περιφερειακού ηγέτη στην ανατολική Ρωσία, με την υποψία πως έχει διαπράξει εγκλήματα προ δεκαετιών, έστειλε μια ισχυρή προειδοποίηση από το Κρεμλίνου στις τοπικές ελίτ που ενδυναμώθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αφού άφησε τους περιφερειακούς ηγέτες της Ρωσίας να αναλάβουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, το Κρεμλίνο έστειλε την Πέμπτη ένα ηχηρό μήνυμα στις πρόσφατα εξουσιοδοτημένες τοπικές ελίτ: Μην σκεφτείτε καν να αμφισβητήσετε τη βούληση του Προέδρου Βλαδίμηρου Πούτιν.

Σε ένα εμφατικό χτύπημα του Κρεμλίνου εναντίον ενός περιφερειακού ηγέτη που θεωρείται από καιρό άπιστος, στάλθηκαν αξιωματικοί ασφαλείας με στολές καμουφλάζ οι οποίοι συνέλαβαν τον κυβερνήτη του Khabarovsk Krai, μια απομακρυσμένη περιοχή της Ρωσικής Άπω Ανατολής. Το Κρεμλίνο έχει απολύσει ή αναγκάσει κυβερνήτες να παραιτηθούν στο παρελθόν, αλλά σπάνια τους συλλαμβάνει.

Υποψία για συμμετοχή σε πολλές δολοφονίες

Ο κυβερνήτης του Khabarovsk, Σεργκέι Φουργκάλ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2018, αφού νίκησε έναν υποψήφιο που υποστηρίχθηκε από το Κρεμλίνο, τραβήχτηκε από το όχημά του και δέθηκε σε ένα φορτηγό κοντά στο σπίτι του στην πόλη Khabarovsk λόγω υποψίας για συμμετοχή σε πολλές δολοφονίες στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ενώ εργαζόταν στον τομέα των επιχειρήσεων, ανέφεραν οι ερευνητές.

«Το ίδιο το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να βρουν κάτι πιο πρόσφατο για να τον κατηγορήσουν είναι ένα σαφές μήνυμα ότι πρόκειται για πράξη πολιτικής καταστολής», δήλωσε ο Νικολάι Πέτροφ, πολιτικός αναλυτής που μελετά την περιφερειακή πολιτική, σε τηλεφωνική συνέντευξη του στους New York Times. «Λένε στις τοπικές ελίτ ότι εάν μπορούν να συλλάβουν έναν καθιερωμένο κυβερνήτη για εγκλήματα που έγιναν πριν από 15 ή 20 χρόνια, τότε μπορούν να συλλάβουν τον οποιονδήποτε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This