Με έναν χρόνο να απομένει, οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο

Must Read

Με μόλις ένα χρόνο να απομένει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ιατροί και ειδικοί λένε ότι η εκδήλωση θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την δημόσια υγεία του ιαπωνικού λαόυ, προβλέποντας ότι λίγοι άνθρωποι θα έχουν αντισώματα για τον κορονοϊό και ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού δεν θα είναι ευρέως διαθέσιμα.

Οι διοργανωτές της ολυμπιακής επιτροπής και οι μητροπολιτικές κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και του Τόκιο προσπαθούν να αποτρέψουν την καταστροφή της εκδήλωσης μέσω μίας έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, λένε ότι είναι απίθανο να δημιουργηθούν συγκεκριμένα σχέδια πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Αν και το Τόκιο επιβεβαίωσε την Πέμπτη 224 νέα κρούσματα, νέο ρεκόρ για μία μέρα, η Ιαπωνία έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό τις καταστροφικές επιπτώσεις που παρατηρούνται σε άλλες χώρες. Αυτό ανησυχεί τους επιστήμονες και τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες για το πώς θα φαίνονται τα πράγματα το επόμενο καλοκαίρι, ένα χρόνο μετά την αναβολή των αγώνων του Τόκιο.

Σε συνεντεύξεις του πρακτορείου Reuters με δώδεκα εμπειρογνώμονες για τις μολυσματικές ασθένειες, προέκυψε ένα κοινό μοτίβο: οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα αυξήσουν τον κίνδυνο έξαρσης της επιδημίας. «Θα υπάρξει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων εάν προχωρήσουμε με τους Ολυμπιακούς και δεν υπάρξει νέα αναβολή. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι ‘αυτό», δήλωσε ο Ντάιτσι Μόρι, γιατρός στην ομάδα ελέγχου των λοιμώξεων του Πανεπιστημίου της Οζάκα. «Ο ιός είναι μετά βίας υπό έλεγχο αφού σταματήσαμε την εισροή ανθρώπων από το εξωτερικό», πρόσθεσε ο Morii. «Με δράσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο ιός θα εισέλθει στα σίγουρα στην Ιαπωνία και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα αυξηθεί δραματικά.»

«Πολύ λίγοι έχουν μολυνθεί στην Ιαπωνία και σχεδόν όλοι είναι ευάλωτοι», δήλωσε ο Κατσουνόρι Γιαναγκχάρα, καθηγητής στη σχολή τροπικής ιατρικής και παγκόσμιας υγείας του Πανεπιστημίου του Ναγκασάκι. «Ακόμα κι αν έχει αναπτυχθεί ένα εμβόλιο μέχρι τότε, είναι σχεδόν αδύνατο να διαδωθεί σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Άτσουο Χαμάντα, καθηγητής στο Ιατρικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τόκιο.

Και ο κίνδυνος βέβαια δεν υφίσταται μόνο για την Ιαπωνική κοινωνία. Είναι πολύ πιθανόν η έξαρση των κρουσμάτων σε μία χώρα με την οικονομική ισχύ της Ιαπωνίας και τον καθοριστικό της ρόλο στη παγκόσμια οικονομία, να αποτελέσει καταλύτη για ένα νέο κύμα του ιού. Και όλα αυτά χωρίς καν να γίνεται αναφορά για όλους τους τουρίστες, υπαλλήλους, αξιωματούχους και αθλητές που στη συνέχεια θα γυρίσουν πίσω στις χώρες τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This