Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Αθλιο δημοσίευμα της Hurriyet για την Αγία Σοφία: «Οι αγιογραφίες θα καλυφθούν με ειδική τεχνολογία και φωτισμό»

Μετά την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, γεγονός που έχει προκαλέσει ήδη την παγκόσμια κατακραυγή, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet προανήγγειλε την κάλυψη των αγιογραφιών του μεγαλοπρεπούς ναού, με ειδική τεχνολογία και φωτισμό.

Όπως προκύπτει από το τούρκικο μέσο ενημέρωσης, θα τοποθετηθούν ειδικές κουρτίνες οι οποίες θα ανοίγουν κατά τη διάρκεια της προσευχής, ενώ στο πάτωμα θα τοποθετηθούν χαλιά τα οποία θα φωτίζονται για να σκοτεινιάζει ο χώρος και να μην φαίνονται οι αγιογραφίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλα τούρκικα μέσα

Την Hurriyet ακολουθούν και άλλες τούρκικες εφημερίδες, με την Yeni Safak να κάνει λόγο για «ανάσταση» της Αγίας Σοφίας, ενώ η Turkiye αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της: «Έληξε το βάσανο του τζαμιού της Αγίας Σοφίας. Έσπασαν οι αλυσίδες των 86 ετών». Τέλος, η Sabah έγραφε στον τίτλο: «Έληξε η νοσταλγία για την Αγία Σοφία».

Ο Ερντογάν «αψηφά την Ευρώπη»

Την ίδια ώρα διεθνή μέσα ενημέρωσης κατακεραυνώνουν τον Ερντογάν, καθώς «αψηφά εκ νέου την Ευρώπη» όπως χαρακτηριστικά έγραψε στον τίτλο του ρεπορτάζ της, η γαλλική καθημερινή εφημερίδα Le Figaro.

Παράλληλα, Οι Τάιμς χαρακτηρίζουν το διάγγελμα του αρχηγού του τουρκικού κράτους, λίγα λεπτά μετά το κάλεσμα στην απογευματινή προσευχή, μια από «τις πιο δραματικές στιγμές στην ιστορία των 1.500 ετών» του εμβληματικού βυζαντινού κτηρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ