Καταγγελίες εργαζομένων για Ινδό μεγιστάνα, ιδιοκτήτη εταιρείας fast fashion, για συνθήκες σκλαβιάς!

Must Read

Σοβαρές καταγγελίες βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας αναφορικά με γνωστό Ινδό επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να έχει στήσει αυτοκρατορία φτηνών ρούχων με έδρα το Μάντσεστερ, σε συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς. Μάλιστα, ο ίδιος είχε καταφέρει να πείσει και την Κάιλι Τζένερ να ποζάρει με ένα φόρεμά του, αξίας κάτω των 20 ευρώ.

Ο Μαχμούντ Καμάνι, που έχει γεννηθεί στην Ινδία προτού, στήσει την εταιρία fast fashion Boohoo, η οποία έφτασε να αξίζει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, πωλούσε τσάντες σε πάγκους.

Ωστόσο, εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα των πωλήσεων μέσω διαδικτύου και έστησε την επιχείρησή του το 2006, με στόχο να παραδίδει πόρτα πόρτα τα ρούχα του, που ήταν σε τιμές κάτω του κόστους.

Καταγγελίες των εργαζομένων για αισχρές συνθήκες εν μέσω κορωνοϊού, την ώρα που οι γιοι του επιχειρηματία γλεντούσαν με γυναίκες

Στην αρχή η εταιρεία απασχολούσε μόλις τρεις υπαλλήλους και είχε έδρα μια αποθήκη στο Μάντσεστερ, ενώ τώρα έχει φτάσει να απαριθμεί 1.000 εργαζομένους. Οι μετοχές της εταιρείας τον τελευταίο καιρό πήραν την κατρακύλα, καθώς άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια καταγγελίες για συνθήκες γαλέρας σε μικρά εργαστήρια του Λέστερ, και μάλιστα μεσούσης της πανδημίας, την ώρα που οι γιοι του μεγιστάνα γλεντοκοπούσαν αδιάκοπα με ολόκληρα χαρέμια από γυναίκες. 

Υπάλληλος σε ένα εργαστήριο που φτιάχνει ρούχα για την Boohoo αλλά και για την γνωστή εταιρεία των γιων του Μαχμούντ, Pretty Little Thing, καταγγέλλει ότι δεν τους παρείχαν εξοπλισμό όπως μάσκες ή γάντια, ενώ μάλιστα το μεροκάματο ήταν πενιχρό.

Τα σχετικά ρεπορτάζ, που ήρθαν στο «φως», έχουν ήδη προκαλέσει έρευνα της βρετανικής αστυνομίας, την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας δεσμεύεται ότι θα κάνει τα πάντα για να καταπολεμήσει τη σύγχρονη σκλαβιά στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This