9-8-2020

ΗΠΑ: Πανικός σε εκκλησία από νεαρό που προσπάθησε να την κάψει εν ώρα λειτουργίας

Έπεσε με το αυτοκίνητό του στην είσοδο εκκλησίας και, στη συνέχεια, προσπάθησε να βάλει φωτιά στο κτίριο, την ώρα που οι πιστοί παρακολουθούσαν τη λειτουργία!

Το εν λόγω -παραλίγο τραγικό- περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο, γύρω στις 7:30 το πρωί, στην καθολική εκκλησία Queen of Peace Catholic Church της Φλόριντα, όταν ο Steven Anthony Shields έπεσε με το αυτοκίνητό του στην μπροστινή είσοδο και, αφού έχυσε βενζίνη στο διάδρομο και στο χώρο υποδοχής, έβαλε φωτιά, για να τραπεί, κατόπιν, σε φυγή.

Ο δράστης έγινε αντιληπτός από έναν αστυνομικό, ο οποίος τον ακολούθησε και τον συνέλαβε. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού, ο 24χρονος που αναφερόταν στον εαυτό του ως «βασιλιάς» και υποστήριζε ότι ήταν σε «αποστολή», γελούσε συνέχεια και ομολόγησε ότι ήθελε να βάλει φωτιά, καθώς «είχε προβλήματα με την καθολική εκκλησία». Ευτυχώς κανένας δεν τραυματίστηκε από τη φωτιά που γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο.

Σύμφωνα, πάντως, με την εφημερίδα Star-Banner, ο Shields, έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια και το τελευταίο διάστημα δεν έπαιρνε τα φάρμακά του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ