Το Ηνωμένο Βασίλειο αποκλείει την Huawei απο το δίκτυο 5G της χώρας, αυξάνοντας τις εντάσεις με την Κίνα

Must Read

Η απαγόρευση της χρήσης του εξοπλισμού του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα σε ασύρματες υποδομές υψηλής ταχύτητας είναι μια σημαντική αντιστροφή πολιτικής από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και μια μεγάλη νίκη για την κυβέρνηση Τραμπ.

Η Βρετανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα απαγορεύσει την χρήση εξοπλισμού από τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα Huawei σε ό,τι αφορά το ασύρματο δίκτυο υψηλής ταχύτητας της χώρας, μια νίκη για την κυβέρνηση Τραμπ και μια αντιστροφή μιας προηγούμενης απόφασης του Μπόρις Τζόνσον που υπογραμμίζει πώς η τεχνολογία έχει πάρει το επίκεντρο του βαθύτερου χάσματος ανάμεσα στις Δυτικές δυνάμεις και την Κίνα.

Τον Ιανουάριο, η Βρετανία δήλωσε ότι ο εξοπλισμός της Huawei θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο νέο του δίκτυο 5G σε περιορισμένη βάση. Αλλά από τότε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αντιμετώπισε αυξανόμενη πολιτική πίεση στο εσωτερικό της χώρας για να πάρει μια πιο σκληρή γραμμή ενάντια στο Πεκίνο και τον Μάιο οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν νέους περιορισμούς για να διαταράξουν την πρόσβαση της Huawei σε σημαντικά στοιχεία για το δίκτυο.

Οι επικριτές της Huawei λένε ότι οι στενοί δεσμοί της με την κινεζική κυβέρνηση σημαίνουν ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό για κατασκοπεία ή να διακόψει τις τηλεπικοινωνίες, μια κατηγορία που αμφισβητεί έντονα η εταιρεία.

Η αλλαγή στάσης της Βρετανίας σηματοδοτεί μια νέα προθυμία μεταξύ των δυτικών χωρών να αντιμετωπίσουν την Κίνα, μια αποφασιστικότητα που έχει γίνει πιο σταθερή από τότε που το Πεκίνο τον περασμένο μήνα υιοθέτησε έναν νέο νόμο για να αυξήσει την καταστολή στο Χονγκ Κονγκ, την ημιαυτόνομη πόλη που ήταν βρετανική αποικία έως το 1997. Την Τρίτη, ο Ρόμπερτ Ο’Μπράιαν, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ, βρέθηκε στο Παρίσι για συναντήσεις σχετικά με την Κίνα με ομολόγους του από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Υποστηρίζοντας ότι η Huawei δημιουργεί υπερβολικό κίνδυνο για ένα τόσο κρίσιμο έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Βρετανική κυβέρνηση δήλωσε την Τρίτη ότι θα απαγορεύσει την αγορά νέου εξοπλισμού Huawei για τα δίκτυα 5G μετά τον Δεκέμβριο και ότι τα υπάρχοντα τεχνολογικά εργαλεία που έχουν ήδη εγκατασταθεί θα πρέπει να αφαιρεθούν από το δίκτυα έως το 2027.

«Η δημοκρατική Δύση έχει ξυπνήσει αργά λόγω της υπερβολικής εξάρτησής της από μια χώρα της οποίας οι αξίες είναι διαμετρικά αντίθετες με τις δικές της», δήλωσε ο Ρόμπερτ Χάνιγκαν, ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας παρακολούθησης GCHQ, ο οποίος είναι τώρα στέλεχος της εταιρείας κυβερνοασφάλειας BlueVoyant. «Η Huawei και άλλες κινεζικές εταιρείες παρουσιάζουν πραγματικό κίνδυνο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, αλλά η κύρια απειλή προέρχεται από τις προθέσεις του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, όπως βλέπουμε στο Χονγκ Κονγκ.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This