Κατηγορίες Πομπέο για συγκάλυψη στην έρευνα του ΠΟΥ στην Κίνα για την προέλευση του κορωνοϊού

Must Read

Για «κουκούλωμα» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο όσον αφορά την έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σχετικά με την προέλευση του νέου κορωνοϊού στην Κίνα.

«Αυτό είναι ένα καθεστώς (σ.σ. κινεζικό) που δεν αποκάλυψε πληροφορίες που είχε σχετικά με έναν ιό που έχει σκοτώσει πάνω από 100.000 Αμερικανούς… και τώρα επιτρέπει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να πάει για να διεξάγει -αυτό που είμαι βέβαιος ότι θα είναι- μια εντελώς, εντελώς εξωραϊσμένη έρευνα», δήλωσε ο Πομπέο.

Σχεδόν 580.000 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν πεθάνει από τον COVID-19  και περισσότερα από 13 εκατομμύρια έχουν μολυνθεί, μετά από ένα ξέσπασμα που ξεκίνησε στην επαρχία Γουχάν της Κίνας, πέρυσι.

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι έστειλε μια ομάδα στην Κίνα στις αρχές Ιουλίου για να διερευνήσει το πώς ξεκίνησε το ξέσπασμα.

«Ελπίζω να κάνω λάθος. Ελπίζω ότι θα είναι μια διεξοδική έρευνα που θα φτάσει στν πυρήνα, αλλά έχω παρακολουθήσει τη συμπεριφορά του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος σχετικά με τον ιό που προήλθε από τη Γουχάν και απλώς το αρνήθηκαν», πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

«Έχουν καταστρέψει (σ.σ. οι Κινέζοι) δείγματα. Συνέλαβαν δημοσιογράφους και γιατρούς που ήταν έτοιμοι να μιλήσουν για αυτό και δεν τους επέτρεπαν να κάνουν αυτό που τα έθνη που θέλουν να ηγούνται σε πραγματικά παγκόσμια κλίμακα και στην παγκόσμια σκηνή πρέπει να κάνουν: να είναι διαφανή, ανοιχτά και να επικοινωνούν και να συνεργάζονται», είπε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This