Χωρίς ντροπή Ρώσος αξιωματούχος: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μας συμφέρει, γιατί «κόβεται» το εισιτήριο!

Must Read

Απαράδεκτη δήλωση και μάλιστα από επίσημα χείλη, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, να «χαίρεται» για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από τον Ερντογάν, καθώς… κόβεται το «πανάκριβο» εισιτήριο! 

Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Avtoradio o Πέσκοφ επιβεβαίωσε, μέσες άκρες, το -φημολογούμενο- γεγονός ότι η απόφαση του Ερντογάν για την αλλαγή του καθεστώτος στο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς δεν πρόκειται να προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας.

«Οι σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας δεν θα επιδεινωθούν λόγω της μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος», είπε, και προσέθεσε πως «επιπλέον, μπορώ να σας πω ότι τα εισιτήρια της Αγίας Σοφίας είναι αρκετά ακριβά. Δεν θα υπάρχουν εισιτήρια τώρα και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Οι τουρίστες μας θα επωφεληθούν από αυτό».

«Επιπλέον, ελπίζουμε ότι, σε οποιαδήποτε απόφαση, οι Τούρκοι εταίροι μας θα λάβουν υπόψη το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το γεγονός ότι ο καθεδρικός ναός είναι ιερός για πολλούς Χριστιανούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, καθώς αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι τουρίστες που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη θα μπορούν να επισκεφθούν το ναό.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, πάντως, υπενθύμισε ότι η τουρκική πλευρά δεσμεύθηκε ότι «τα πάντα θα διατηρηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όλοι θα μπορούν να επισκεφθούν το ναό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This