ΗΠΑ: Πρώην προπονητής της ολυμπιακής ομάδας γυμναστικής κατηγορείται για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά σε ανήλικα

Must Read

Για απρεπείς ενέργειες σεξουαλικού περιεχομένου σε ανήλικα παιδιά κατηγορείται πρώην προπονητής της ολυμπιακής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ. Ο Τέρι Γκρέι, που είχε συμβάλλει σημαντικά στην προετοιμασία της Μόργκαν Γουάιτ και της Αλίσα Μπέκερμαν για τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000, συνελήφθη από την αστυνομία στο Λας Βέγκας, πριν από λίγες ημέρες.

Ο Τζον Μάνλι, δικηγόρος που έχει ως πελάτες 200 αθλήτριες που κινήθηκαν δικαστικά εναντίον της ολυμπιακής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και μίας από τις παλιές αθλήτριες του Γκρέι, τόνισε ότι ο προπονητής έχει περάσει από γυμναστήρια σε Καλιφόρνια, Νεβάδα και Οχάιο στην καριέρα του.

Όπως αποδείχθηκε από τα στοιχεία των Αρχών, η σύλληψή του προέκυψε μετά από τις καταγγελίες τριών θυμάτων του, που δήλωσαν ότι δέχθηκαν επιθέσεις από το 2007 ως το 2013. Τον Ιούνιο του 2018 ο Γκρέι αποπέμφθηκε από την ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ και το Αμερικανικό Κέντρο για Ασφαλή Αθληση ύστερα από έρευνα που έγινε σε βάρος του για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά.

 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το γυμναστήριο στο οποίο εργαζόταν εκείνη την περίοδο, στην Καλιφόρνια, δεν είχε ενημερωθεί για την έρευνα και έμαθε για την αποπομπή του από μέλη της γυμναστικής κοινότητας. Ωστόσο, συνέχισε τη συνεργασία τους ως την οριστικοποίηση της αποπομπής του τον Οκτώβριο του 2019.

Σε περίπτωση που ο Γκρέι καταδικαστεί για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, κινδυνεύει με ισόβια, γεγονός που θα αποτελέσει ακόμα ένα πλήγμα για την αμερικανική ομάδα γυμναστικής που είχε συγκλονιστεί από το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης αθλητριών από τον πρώην γιατρό της ομάδας Λάρι Νασάρ.

Υπενθυμίζεται, ότι εκατοντάδες αθλήτριες έχουν πει δημοσίως ότι ο γιατρός τις εκμεταλλευόταν σεξουαλικά κατά τη διάρκεια των ιατρικών πράξεων. Έκτοτε, 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο Γκρέι, έχουν αποπεμφθεί λόγω καταγγελιών για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά σε βάρος ανηλίκων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This