Η Τουρκία στρατολογεί τζιχαντιστές από τη Συρία για να πολεμήσουν στο Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας

Must Read

Πηγές από το Χαλέπι της Συρίας, που επικαλείται η American Herald Tribune, ανέφεραν ότι οι τουρκικές δυνάμεις άρχισαν να στρατολογούν ένοπλους μαχητές για να τους στείλουν στο Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον στρατό της Αρμενίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρονται από τη Συρία, η Τουρκία άνοιξε ειδικά γραφεία προώθησης σε διάφορα μέρη του Αφρίν για να προσελκύσει μαχητές και να τους ενθαρρύνει να υπογράψουν συμβάσεις με τις οποίες θα πάνε να πολεμήσουν στο Αζερμπαϊτζάν για μια περίοδο έξι μηνών, με προοπτική για ανανέωση αν το θέλουν.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, οι μαχητές θα λαμβάνουν μηνιαίο μισθό 2.500 δολαρίων, ενώ σε αντίθεση με τα όσα ισχύουν για τους τζιχαντιστές που στέλνονται στη Λιβύη, δεν θα ισχύει η απονομή τουρκικής υπηκοότητας στις οικογένειες των μαχητών σε περίπτωση που πεθάνουν.

Η Τουρκία έχει ορίσει κέντρα για την εγγραφή μαχητών που επιθυμούν να πολεμήσουν στο Αζερμπαϊτζάν στις πόλεις Ράχο και Αφρίν και αυτά τα κέντρα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν αιτήματα από τους μαχητές.

Τα όσα περιγράφονται παραπάνω επιβεβαιώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, η Κύπρια πρώην Ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, με ανάρτησή της:

«ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο σύγχρονος Χίτλερ στέλνει χιλιάδες τζιχαντιστές στο Αζερμπαϊτζάν για να επιτεθούν στην Αρμενία. Μεγίστη επιφυλακή στην Αρμενία. Επίκειται η επίθεση στην Σύρτη ενώ ελέγχουν πλήρως την Μισράτα. Πότε θα αντιδράσει η ΕΕ; Οι ΗΠΑ; Μετά το Περλ Χάρμπορ; πολύ φοβάμαι για το Καραμπάχ. η στρατιωτική βάση οι S-400  και ο πυρηνικός σταθμός στο Μετσαμόρ μπορεί να προστατεύσουν την Αρμενία αλλά πολύ φοβάμαι για το Αρτσάχ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This