Στο έλεος του κορωνοϊού η Λατινική Αμερική -Ανήμπορες να τον σταματήσουν Βραζιλία, Μεξικό, Περού

Must Read

O κορωνοϊός συνεχίζει να καλπάζει στη Λατινική Αμερική. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 40.000 ανθρώπους στο Μεξικό, με τον κεντροαριστερό πρόεδρο της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ να αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα.

«Θέλουμε να κρατήσουμε στη μνήμη μας αυτούς που χάσαμε στην πανδημία, να προσφέρουμε μια στοργική και αδελφική αγκαλιά στους δικούς τους, στους φίλους τους» τόνισε σε βίντεο.

Στο Περού οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 13.000 την παραμονή της προγραμματισμένης επαναλειτουργίας των εστιατορίων στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στο Περού ανήλθε σε 13.187 και τα κρούσματα στα 353.590. Το Περού παρουσιάζει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης στη Λατινική Αμερική πίσω από τη Βραζιλία και τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων μετά τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Στο Ελ Σαλβαδόρ ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε ανακοίνωσε ότι αναβάλλει επ’ αόριστον την έναρξη της δεύτερης φάσης της επανεκκίνησης της οικονομίας, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, εξηγώντας ότι η απόφαση αυτή βασίστηκε στις εισηγήσεις των ειδικών και του υπουργείου Υγείας εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων μόλυνσης από το νέο κορονοϊό. Ως το Σάββατο το Ελ Σαλβαδόρ είχε καταγράψει 355 θανάτους εξαιτίας του Covid-19 επί συνόλου 11.846 κρουσμάτων μόλυνσης.

Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί η Χιλή, όπου η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιό της για τη σταδιακή άρση των περιορισμών, καθώς ο ρυθμός μετάδοσης του νέου κορωνοϊού επιβραδύνεται σε κάποιες περιοχές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This