Αποφάσισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και «σταυρώνουν» τον Τζόνσον: Για όλα φταίει η Ρωσία!

Must Read

Νέες, σαφείς αιχμές κατά της Μόσχας και των προσπαθειών της να αναμειχθεί στην πολιτική σκηνή της Δύσης αφήνει η 55 σελίδων έκθεση που δημοσίευσε η διακομματική Επιτροπή Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού Κοινοβουλίου (ISC)!

  • Από τη Θεανώ Καρούτα

Σε αυτήν επισημαίνεται ότι η ρωσική επιρροή στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει γίνει «η νέα κανονικότητα» και ότι η κατάσταση «έχει σοβαρά υποτιμηθεί», ένα σχόλιο-βέλος προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε καθυστερήσει ιδιαίτερα τη δημοσίευση της εν λόγω έκθεσης με την αιτιολογία πως δεν έπρεπε να συμπέσει με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Η ISC εκτιμά ότι η βρετανική κυβέρνηση αλλά και οι μυστικές υπηρεσίες δεν αναζήτησαν ιδιαίτερα στοιχεία για τις προσπάθειες ανάμειξης του Κρεμλίνου στις δημοκρατικές διαδικασίες του Ηνωμένου Βασιλείου και συγκεκριμένα στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, ενώ «θα έπρεπε να έχει υπάρξει αξιολόγηση της ρωσικής ανάμειξης, τα αποτελέσματα της οποίας θα πρέπει να έλθουν εις γνώσιν του κοινού», όπως δήλωσε ο Εργατικός βουλευτής και μέλος της επιτροπής Κέβαν Τζόουνς.

«Δεν μας δόθηκε καμία αξιολόγηση μετά το δημοψήφισμα για τις ρωσικές απόπειρες ανάμειξης» σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου «η αξιολόγηση της Επιτροπής Πληροφοριών έγινε δύο μήνες μετά την ψηφοφορία και μία μη χαρακτηρισμένη περίληψη δόθηκε στη δημοσιότητα», αναφέρεται στην έκθεση.

Τα μέλη της επιτροπής, όμως, έριξαν τα βέλη τους και προς τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, σημειώνοντας τη δυσαρέσκειά τους για την απουσία ανταπόκρισης της MI5. Η βρετανική μυστική υπηρεσία δεν απάντησε παρά με μία παράγραφο έξι αράδων στο σχετικό αίτημα της επιτροπής και ως εκ τούτου οι βουλευτές την κατηγορούν ότι ενήργησε με «ακραία επιφυλακτικότητα». Η Ντάουνιγκ Στριτ, πάντως, επέμεινε χθες ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν επιτυχή ρωσική ανάμειξη στο δημοψήφισμα για το Brexit και απέρριψε το αίτημα της Επιτροπής Πληροφοριών και Ασφαλείας για αξιολόγηση της ανάμειξης της Μόσχας στην ψηφοφορία.

Η αντίδραση ήρθε άμεσα από το Κρεμλίνο, με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, να απορρίπτει με τη σειρά του τις κατηγορίες. «Η Ρωσία ποτέ δεν παρενέβαινε στις εκλογικές διαδικασίες σε καμία χώρα του κόσμου. Ούτε στις ΗΠΑ ούτε στη Βρετανία ούτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα» είπε και ζήτησε να μπει τέλος στις σχετικές νύξεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This