Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Το τερματίζουν οι Τούρκοι καλώντας τον Πάπα στην ισλαμική προσευχή στην Αγία Σοφία! Άντε και τον Πατριάρχη τώρα…

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ξεπερνούν κάθε όριο θράσους οι Τούρκοι οι οποίοι παράεχουν πάρει αέρα μετά την απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Βέβαια, αφού δεν τους τραβάει κανείς το χαλινάρι δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό. Το νέο… επεισόδιο αφορά την πρόσκληση που έγινε στον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί την Αγία Σοφία στις 24 Ιουλίου, ημέρα της πρώτης επίσημης ισλαμικής προσευχής!

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραηίμ Καλίν δήλωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι από τους προσκεκλημένους στην τελετή ανοίγματος της Αγίας Σοφίας ως τζαμί.

Την περασμένη εβδομάδα, ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Τα ίδιο και Ευρωπαίοι επίσκοποι, των οποίων ο εκπρόσωπος είπε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί «απομακρύνει την Τουρκία από την Ευρώπη και είναι ένα χτύπημα για την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον διαθρησκευτικό διάλογο».

Μέχρι στιγμής το Βατικανό δεν έχει κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο σχετικά με την πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου να επισκεφθεί την Αγία Σοφία.

Οι τουρκικές αρχές εν τω μεταξύ, δήλωσαν ότι δεν θα καταστρέψουν τα χριστιανικά ψηφιδωτά και άλλες εικόνες που διακοσμούν το εσωτερικό του ναού. «Κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις για να διασφαλίσουμε ότι κατά τη διάρκεια των μουσουλμανικών προσευχών, τα μωσαϊκά θα καλύπτονται αλλά δεν θα αγγίζονται», είπε ο Καλίν και συνέχισε: «Οι αντιδράσεις στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας βασίζονται σε παλιές απόψεις και προκαταλήψεις – υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ