Το τερματίζουν οι Τούρκοι καλώντας τον Πάπα στην ισλαμική προσευχή στην Αγία Σοφία! Άντε και τον Πατριάρχη τώρα…

Must Read

Ξεπερνούν κάθε όριο θράσους οι Τούρκοι οι οποίοι παράεχουν πάρει αέρα μετά την απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Βέβαια, αφού δεν τους τραβάει κανείς το χαλινάρι δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό. Το νέο… επεισόδιο αφορά την πρόσκληση που έγινε στον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί την Αγία Σοφία στις 24 Ιουλίου, ημέρα της πρώτης επίσημης ισλαμικής προσευχής!

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραηίμ Καλίν δήλωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι από τους προσκεκλημένους στην τελετή ανοίγματος της Αγίας Σοφίας ως τζαμί.

Την περασμένη εβδομάδα, ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Τα ίδιο και Ευρωπαίοι επίσκοποι, των οποίων ο εκπρόσωπος είπε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί «απομακρύνει την Τουρκία από την Ευρώπη και είναι ένα χτύπημα για την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον διαθρησκευτικό διάλογο».

Μέχρι στιγμής το Βατικανό δεν έχει κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο σχετικά με την πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου να επισκεφθεί την Αγία Σοφία.

Οι τουρκικές αρχές εν τω μεταξύ, δήλωσαν ότι δεν θα καταστρέψουν τα χριστιανικά ψηφιδωτά και άλλες εικόνες που διακοσμούν το εσωτερικό του ναού. «Κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις για να διασφαλίσουμε ότι κατά τη διάρκεια των μουσουλμανικών προσευχών, τα μωσαϊκά θα καλύπτονται αλλά δεν θα αγγίζονται», είπε ο Καλίν και συνέχισε: «Οι αντιδράσεις στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας βασίζονται σε παλιές απόψεις και προκαταλήψεις – υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This