Ανατριχίλα με τη φωνή του μουεζίνη μέσα στην Αγιά-Σοφιά – Πλάνα από την «πρόβα» (video)

Must Read

Πρόβα τζενεράλε για του Τούρκους, λίγη ώρα πριν πραγματοποιηθεί η μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά, το σύμβολο της ορθοδοξίας που «καταπατήθηκε» ακόμα μια φορά.

Η προκλητική πρόβα διέρρευσε στα social media και τα τουρκικά μέσα, μεταδίδοντας πλάνα από τις προετοιμασίες, πριν ανοίξουν τις πύλες του ναού στις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Στο πάτωμα έχουν τοποθετηθεί τιρκουάζ χαλιά και πραγματοποιούνται πρόβες ήχου, απαγγέλοντας το κοράνι. Στο βίντεο φαίνονται οι σκαλωσιές που έχουν τοποθετηθεί για την κατασκευή του μηχανισμού ο οποίος θα σκεπάζει με κουρτίνες τις εικόνες και τα ψηφιδωτά μέσα σε ένα λεπτό, τη στιγμή που ακούγονται ψαλμωδίες από τον μουεζίνη. 

Το πρωί της Παρασκευής θα βρεθούν στο εμβληματικό μνημείο 1.000-1.500 μουσουλμάνοι για να προσευχηθούν ενώ ξεχωριστός χώρος οργανώνεται και για τις γυναίκες.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά, εξέφρασε με ανακοίνωσή του, την απέραντη ευγνωμοσύνη του στον Ταγίπ Ερντογάν που άνοιξε την Αγιά Σοφιά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This