LIVE από την Αγία Σοφία: Σε εξέλιξη το σόου, γονατιστός ο Ερντογάν (video)

Must Read

Την ώρα που στην Ελλάδα η Ορθοδοξία πενθεί (θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο απόψε ο Αρχιεπίσκοπος), στην Τουρκία πανηγυρίζουν τη σημερινή μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ξεκίνησε η πρώτη επίσημη ισλαμική προσευχή μέσα στην Αγία Σοφία, παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν και όλου του… συναπαντήματος της τουρκικής πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας. Πλήθος κόσμου βρίσκεται στους χώρους έξω και γύρω από τον μεγαλοπρεπή ναό.

Δείτε ακόμα: Οργή! Ακούστε τον Έρντογάν να διαβάζει το Κοράνι μέσα στην καταπατημένη Αγιά-Σοφιά (video)

Η… μεγαλοπρεπής άφιξη του σουλτάνου

Το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη επίσημη ισλαμική προσευχή

Επιτρέπονται 500 άτομα μέσα στο χώρο της Αγίας Σοφίας για την πρώτη ισλαμική προσευχή, με χιλιάδες ακόμη έξω από το κτήριο.

Δείτε ακόμα: Μαύρη μέρα για την Ορθοδοξία! Μεσίστιες σημαίες, πένθιμα οι καμπάνες και συγκεντρώσεις για το ισλαμικό ανοσιούργημα στην Αγιά-Σοφιά

Ήδη από πολύ νωρίς κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται, με την Αστυνομία να τους οδηγεί στους χώρους γύρω από τον ναό, που έχουν οριστεί για προσευχή του κοινού. Όλοι όσοι θέλουν να προσευχηθούν θα πρέπει να έχουν προσκλήσεις από το Diyanet, το Ανώτατο Θρησκευτικό Συμβούλιο της Τουρκίας.

Πάντως η περιβόητη χρήση της τεχνολογίας που θα έκαναν οι Τούρκοι για να καλύψουν τις χριστιανικές εικόνες ήταν…μούφα, μιας και το μόνο που έκαναν ήταν να κρεμάσουν κάτι πανιά, σαν κουρτίνες!

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με διάφορους χώρους συγκέντρωσης για όσους προσέρχονται, ενώ υπάρχουν και μέτρα για τον κορωνοϊό. Γύρω από την Αγιά-Σοφιά θα υπάρχουν 101 ασθενοφόρα, 736 νοσηλευτές και γιατροί και 1 ελικόπτερο.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά απευθυνόμενος στους πιστούς είχε ενημερώσει και τι θα πρέπει να έχουν μαζί τους σήμερα: «Ζητούμε από τους πολίτες μας να φέρουν μαζί τους 4 πράγματα όταν θα έρθουν στην Αγία Σοφία. Μάσκα, χαλί προσευχής, υπομονή και κατανόηση».

Αγία Σοφία

Δείτε ακόμα: 24 Ιουλίου 2020: Ημέρα πένθους και οδύνης για την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This