Πάνω από 650.000 οι νεκροί του κορωνοϊού παγκοσμίως, επανέρχονται τα μέτρα

Must Read

Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων έφτασε στο 650.029, με πάνω από 16 εκατομμύρια κρούσματα να επιβεβαιώνονται πλέον παγκοσμίως. Ο ιός επανήλθε σε πολλά σημεία στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική, προκαλώντας νέους περιορισμούς, στοχευμένα lockdown και υποχρεωτικές εντολές για χρήση μάσκας.

Η Αυστραλία έχει συγκλονιστεί από την πλέον θανατηφόρα άνοδο από την αρχή της πανδημίας, το Χονγκ Κονγκ βιώνει ρεκόρ ημερήσιων αριθμών και το φορτίο της Ισπανίας έχει τριπλασιαστεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Το Χονγκ Κονγκ συγκεκριμένα, ανέφερε 145 κρούσματα τη Δευτέρα, τον υψηλότερο αριθμό 24ωρου από την έναρξη της πανδημίας και την έκτη συνεχόμενη ημέρα με περισσότερες από 100 νέες περιπτώσεις.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται μπροστά σε περιπτώσεις και θανάτους, με 147.143 απώλειες.

Η Γαλλία ανέφερε 2.551 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες τρεις ημέρες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, πράγμα που σημαίνει ημερήσιο μέσο όρο 850 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Γερμανία από περιοχές που είναι επί του παρόντος υψηλού κινδύνου, θα πρέπει να κάνουν δωρεάν τεστ υποχρεωτικά στο μέλλον, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. «Πρέπει να αποτρέψουμε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό να μολύνουν άλλους και να απελευθερώσουν μια νέα αλυσίδα λοιμώξεων».

Η πρωθυπουργός του Βελγίου Σόφι Γουίλμ, ανακοίνωσε νέα μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού του κορωνοϊού, υπό το φως μιας «ανησυχητικής» αύξηση των κρουσμάτων.

Από την Τετάρτη, οι Βέλγοι θα επιτρέπεται να βλέπουν το πολύ πέντε άτομα εκτός των οικογενειών τους, μειώνοντας την επιτρεπόμενη «κοινωνική φούσκα» από 15 και η εργασία από το σπίτι θα «συνιστάται έντονα» από την κυβέρνηση.

Ο ΠΟΥ είπε ότι οι ειδικοί θα συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσουν την υποβάθμιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης του Covid-19, έξι μήνες μετά την κήρυξή της.

Διαμάχη Ισπανίας-Βρετανίας

«Η απόφαση της Βρετανίας να επιβάλει καραντίνα σε άτομα που ταξιδεύουν από την Ισπανία είναι άδικη», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεζ.

Πρόσθεσε ότι η ισπανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τις βρετανικές αρχές σε μια προσπάθεια να πείσει τη χώρα να επανεξετάσει τη θέση της.

Ο Σάντσεζ είπε ότι το «σφάλμα» του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν ότι εξέτασε το ποσοστό μόλυνσης από κορωνοϊό στην Ισπανία ως σύνολο, όταν οι περισσότερες περιοχές έχουν χαμηλότερο ποσοστό από αυτό της Βρετανίας.

Το ΔΝΤ στη Νότια Αφρική

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια στη Νότια Αφρική για να τη βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Η Νότια Αφρική είναι η πιο βιομηχανική οικονομία της ηπείρου και έχει τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19, με περισσότερα από 445.000 και 6.769 θανάτους ως τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αφρικής.

 Google και τηλεργασία

Οι υπάλληλοι της Google θα εργάζονται από το σπίτι έως τουλάχιστον το καλοκαίρι του 2021, ανέφερε η Wall Street Journal, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας που δεσμεύεται να ακολουθήσει ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα υπό τη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Lockdown στο Λίβανο

Ο Λίβανος επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς για τις επόμενες δύο εβδομάδες, κλείνοντας χώρους λατρείας, κινηματογράφους, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, αθλητικές εκδηλώσεις και δημοφιλείς αγορές, μετά από απότομη αύξηση των λοιμώξεων.

Τα καταστήματα, οι ιδιωτικές εταιρείες, οι τράπεζες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα επιτρέπεται να ανοίγουν, αλλά μόνο κάθε Τρίτη και Τετάρτη, με σχεδόν συνολικό lockdown σε ισχύ από Πέμπτη έως Δευτέρα έως τις 10 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This