Η Βόρεια Κορέα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ύστερα από το πρώτο κρούσμα Covid-19 στη χώρα

Must Read

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε την Κυριακή ότι έχει θέσει σε καραντίνα μια πόλη κοντά στα σύνορά της με τη Νότια Κορέα και κήρυξε «μέγιστη» εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού διαπίστωσε αυτό που ο αρχηγός της, Κιμ Γιονγκ Ουν, είπε ότι θα μπορούσε να είναι η πρώτη περίπτωση Covid-19 στη χώρα.

Η Κυβέρνηση της βόρειας Κορέας προχώρησε σε αυτό το έκτακτο μέτρο αφού ένας βορειοκορεάτης που αποστάτησε στη Νότια Κορέα επέστρεψε παράνομα στη χώρα την περασμένη Κυριακή και «υποψιάστηκε από τις αρχές ότι έχει μολυνθεί με τον φαύλο ιό», δήλωσε το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας την Κυριακή.

Η υπόθεση αυτή ήταν αρκετά σοβαρή ώστε ο Κιμ Γιονγκ Ουν να καλέσει τον Ανώτατο Όργανο της χώρας, Την Πολιτική Επιτροπή του Εργατικού Κόμματος σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο, όπου παραδέχθηκε ότι η χώρα του μπορεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με το πρώτο κρούσμα του Covid-19.

«Υπήρξε μια κρίσιμη κατάσταση κατά την οποία ο φαύλος ιός θα μπορούσε να ειπωθεί ότι εισήλθε στη χώρα» λέγεται πως δήλωσε ο Κιμ, ενώ κήρυξε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» γύρω από την πόλη Kaesong και διέταξε τη χώρα του να μεταβεί στο «μέγιστο» σύστημα έκτακτης ανάγκης.

Μέχρι τώρα, η Βόρεια Κορέα, μια από τις πιο απομονωμένες χώρες του κόσμου, είχε επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν έχει έρθει αντιμέτωπη με κανένα κρούσμα Covid-19, αν και εξωτερικοί εμπειρογνώμονες αμφισβήτησαν αυτόν τον ισχυρισμό.

Ένα ξέσπασμα του Covid-19 θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρές δοκιμασίες το ανεπαρκές σύστημα δημόσιας υγείας και την οικονομία της Βόρειας Κορέας, που ήδη είναι αντιμέτωπη με διεθνείς κυρώσεις. Οι διεθνείς υπηρεσίες παροχής βοήθειας παρέχουν τεστ και άλλες μορφές αρωγής για να βοηθήσουν τη χώρα να καταπολεμήσει οποιαδήποτε πιθανή εξάπλωση του Covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This