Βερολίνο προς Γερμανούς πολίτες: Φύγετε άφοβα για διακοπές, αρκεί να αποφύγετε αυτές τις… 130 χώρες!

Must Read

Στον καταρτισμό λίστας με 130 «περιοχές κινδύνου» προχώρησε το Βερολίνο, προειδοποιώντας τους πολίτες να προγραμματίσουν αναλόγως τις όποιες διακοπές τους!

Συγκεκριμένα, η γερμανική κυβέρνηση χαρακτηρίζει 130 χώρες ως «περιοχές κινδύνου» για τον κορωνοϊό, επιβάλλοντας στους ταξιδιώτες, κατά την επιστροφή από αυτές, είτε τεστ (το οποίο διενεργείται δωρεάν), είτε καραντίνα 14 ημερών. Από την συγκεκριμένη λίστα εξαιρούνται οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εκτός του Λουξεμβούργου), οι συνδεδεμένες με τη ζώνη Σένγκεν χώρες (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Ελβετία), καθώς και η Βρετανία, το Μονακό, το Σαν Μαρίνο, η Ανδόρρα και το Βατικανό.

Στη λίστα των περιοχών κινδύνου, η οποία καταρτίστηκε με συνεργασία των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και Εξωτερικών με βάση την κατάσταση σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Αλβανία, η Σερβία, η Βόρεια Μακεδονία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και το Κόσοβο.

Προς τις 130 χώρες της λίστας το Βερολίνο συνιστά να αποφεύγονται τα «μη απαραίτητα» ταξίδια, διατηρώντας σε ισχύ την σχετική ταξιδιωτική οδηγία του, σε πρώτη φάση έως το τέλος Αυγούστου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This