Τρίτη 22/6/2021

Πούτιν: Το ρωσικό ναυτικό θα εξοπλιστεί με υπερηχητικά όπλα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι δυνατότητες του ρωσικού ναυτικού αυξάνονται και ότι τα πολεμικά πλοία του στόλου θα εξοπλιστούν με υπερηχητικά πυρηνικά όπλα και υποβρύχια πυρηνικά Drone.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ρωσία θα οπλιστεί με 40 νέα σκάφη φέτος, αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα λάβει τα νέα υπερηχητικά όπλα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα όπλα βρίσκονται στην τελική φάση δοκιμών τους.

«Η εκτεταμένη ανάπτυξη προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων υπερηχητικών επιθετικών όπλων και υποβρύχιων drone, θα δώσει στον στόλο μοναδικά πλεονεκτήματα και αυξημένες δυνατότητες μάχης», δήλωσε ο Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη στα πλαίσια της ετήσιας παρέλασης του πολεμικού ναυτικού.

Ο συνδυασμός της ευελιξίας, της ταχύτητας και του υψομέτρου των υπερηχητικών πυραύλων τους καθιστά ικανούς να ταξιδεύουν περισσότερο από πέντε φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου και επομένως είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπιστούν. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές έχουν αμφισβητήσει το πόσο προηγμένα είναι τα όπλα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ