Ο Μποτσέλι κάλεσε τους Ιταλούς να αψηφήσουν τα μέτρα: «Δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι λες και ήμουν εγκληματίας» (video)

Must Read

Σύσσωμος ο πλανήτης παρακολούθησε στις 13 Απριλίου την συναυλία του κορυφαίου Ιταλού τενόρου, μέσα στο άδειο Ντουόμο σε live streaming. Η φωνή του Αντρέα Μποτσέλι μέσα στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου μετέφερε μήνυμα δύναμης και κατάνυξης την περίοδο του Πάσχα, όχι μόνο για την «πληγωμένη» Ιταλία, αλλά και για όσους έδιναν μάχη με την πανδημία είτε ως ασθενείς, είτε ως ιατρικό προσωπικό.

Λίγους μήνες μετά, ο Αντρέα Μποτσέλι αιφνιδιάζει και τάσσεται κατά των έκτακτων μέτρων για την πανδημία, μιλώντας στο βήμα της ιταλικής Γερουσίας. Ο πολυβραβευμένος και φιλάνθρωπος τενόρος δήλωσε ότι αισθάνθηκε «ταπεινωμένος και προσβεβλημένος» από το lockdown που επέβαλλε η ιταλική κυβέρνηση: «Δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι λες και είχα διαπράξει κάποιο έγκλημα» δήλωσε και παραδέχτηκε ότι αψήφισε τα μέτρα της καραντίνας και βγήκε έξω για να τον δει ο ήλιος λόγω του ότι είχε ανάγκη από βιταμίνη D.

Κάλεσμα στους συμπολίτες του

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι παρότρυνε τους Ιταλούς συμπολίτες να παραβλέψουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό και να βγουν έξω για να γνωριστούν: «Ας αρνηθούμε να ακολουθήσουμε τους κανόνες. Ας διαβάσουμε βιβλία, ας τριγυρίσουμε έξω να γνωριστούμε μεταξύ μας, να μιλήσουμε, να κάνουμε διάλογο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Καρφί» στην κυβέρνηση για τα κέντρα διασκέδασης

Ο τενόρος ισχυρίστηκε ότι ούτε στα σχολεία πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, ενώ «κάρφωσε» την ιταλική κυβέρνηση που έκλεισαν τα σχολεία αλλά άνοιξαν άμεσα τα μπαρ: «Έχω μια κόρη 9 ετών και είναι αδιανόητο αυτά τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο καλυμμένα από ένα κομμάτι πλεξιγκλάς και κρυμμένα πίσω από μάσκες. Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι τα σχολεία έκλεισαν τόσο γρήγορα και ότι με την ίδια ταχύτητα άνοιξαν τα κέντρα διασκέδασης όπου οι νέοι άνθρωποι δεν πάνε για να διδαχθούν αλλά για να σκορπίσουν το μυαλό τους».

Ο Μποτσέλι αμφισβήτησε ακόμα και τους ασθενείς που έχουν μπει σε εντατική θεραπεία: «Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν που να μπήκε στην εντατική εξαιτίας του κορωνοϊού. Οπότε προς τί όλη αυτή η αίσθηση σοβαρότητας της κατάστασης που δημιουργήθηκε;» διερωτήθηκε από το βήμα της Γερουσίας.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις, με τον Μποτσέλι να ισχυρίζεται στην πορεία ότι ο λόγος του παρερμηνεύτηκε και πώς ο ίδιος έχει μέχρι στιγμής βοηθήσει πολλούς συμπολίτες του που νόσησαν από Covid-19, μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματός του.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This