Η ΕΕ αποσύρει χρηματοδότηση από 6 πολωνικές πόλεις που είναι “Ζώνες απαλλαγμένες από την ΛΟΑΤΚΙ ιδεολογία”

Must Read

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποσύρει τις επιχορηγήσεις στο πλαίσιο ενός προγράμματος αδελφοποίησης από έξι πόλεις της Πολωνίας λόγω της στάσης τους προς την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε στο Twitter από την Επίτροπο για την Ισότητα της ΕΕ, Χελένα Νταλί. Η επίτροπος δήλωσε πως «Οι αξίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα της ΕΕ πρέπει να γίνονται σεβαστά από τα κράτη μέλη και τις δημόσιες αρχές», ενώ πρόσθεσε «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απορρίφθηκαν 6 αιτήσεις αδελφοποίησης πόλεων που υιοθέτησαν ψηφίσματα για ζώνες “οικογενειακών δικαιωμάτων” “απαλλαγμένες από την ΛΟΑΤΚΙ ιδεολογία”.

Οι πόλεις και οι δήμοι είχαν υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση μεταξύ 5.000 και 25.000 ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος αδελφοποίησης του έργου «Ευρώπη για τους πολίτες», το οποίο στοχεύει στην ενθάρρυνση της συζήτησης και της συμμετοχής των πολιτών στις πολιτικές της ΕΕ.

Το 2019, 80 δήμοι στην Πολωνία ανακηρύχθηκαν «απαλλαγμένοι από την ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ», υποστηριζόμενοι από τοπικούς πολιτικούς που συνδέονται με το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη. Η απόφαση βασίστηκε στην βαθιά χριστιανική παράδοση των Πολωνών και στην προσπάθεια τους να μην επιτρέψουν την διείσδυση δυτικών ιδεολογιών που έχουν ως σκοπό την αλλοίωση των παραδόσεων τους.

Η Πολωνοί με την σειρά τους καταγγέλλουν πως η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνει την αδιαφορία της ΕΕ για την εθνική κυριαρχία των κρατών και τα θρησκευτικά δικαιώματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This