ΗΠΑ: Πάνω από 100 αστυνομικές οργανώσεις αποσύρονται από τη δέσμευση τους να φυλάξουν το Συνέδριο των Δημοκρατικών

Must Read

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες από 100 αστυνομικές οργανώσεις έχουν αποχωρήσει από τις συμφωνίες για να στείλουν προσωπικό για τη φύλαξη του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών τον επόμενο μήνα, επειδή ανησυχούν για τις πρόσφατες προσπάθειες από την ηγεσία του δημοκρατικού κόμματος αναφορικά με τον περιορισμό των δυνατοτήτων της αστυνομίας να διασφαλίσει την τάξη από την ηγεσία του δημοκρατικού κόμματος.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μιλγουόκι Αλφόνσο Μοράλες διατάχθηκε τον περασμένο μήνα από την δημοκρατική ηγεσία της πόλης να αλλάξει τις πολιτικές του τμήματος του με σκοπό την απαγόρευση της χρήσης δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού. Ως αντίδραση περισσότερες από 100 αστυνομικές οργανώσεις αποφάσισαν να απέχουν από την αστυνόμευση του συνεδρίου των δημοκρατικών που θα γίνει στην πόλη τους και θα δώσει επίσημα το χρίσμα του κόμματος στον Τζο Μπάιντεν.

Στο Ουισκόνσιν, ο αρχηγός της αστυνομίας του Φράνκλιν, Ρικ Όλιβα, δήλωσε: «Είναι προφανές ότι υπάρχει έλλειψη δέσμευσης να παράσχουν στο αστυνομικό τμήμα του Μιλγουόκι οι πόροι που χρειάζεται για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των ειρηνικών διαδηλωτών, των παρευρισκομένων πολιτών και του αστυνομικού προσωπικού. Δεν μπορώ να στείλω προσωπικό εάν δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι ή δεν θα μου επιτρέπεται να προβώ σε κατάλληλες ενέργειες που θα διασφαλίζουν την ασφάλειά τους.»

Τα νέα έρχονται καθώς οι βίαιες ταραχές υποκινούμενες από ακροαριστερούς διαδηλωτές έχουν συγκλονίσει πολλές πόλεις στις ΗΠΑ τις εβδομάδες από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

«Δυστυχώς, ορισμένοι έχουν επιλέξει να ανταποκριθούν στο θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ με πολύ λιγότερο παραγωγικό τρόπο – δαιμονοποιόντας την αστυνομία, προωθώντας συνθήματα όπως το 1312 (Όλοι οι μπάτσοι είναι μπάσταρδοι) και κάνοντας εξαιρετικά ανεύθυνες προτάσεις για να διαλύσουμε την αστυνομία», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Ουίλιαμ Μπαρ στην ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Επιτροπή Δικαιοσύνης την Τρίτη. «Η δαιμονοποίηση της αστυνομίας δεν είναι μόνο άδικη και ασυμβίβαστη με την αρχή ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως άτομα, αλλά σοβαρά βλαβερη και για τις κοινότητές μας στο εσωτερικό των πόλεων. Δεν υπάρχει σκληρότερη δουλειά στην Αμερική σήμερα από το να είσαι αστυνομικός».

Η δημοκρατική εκπρόσωπος στη βουλή των αντιπροσώπων Ιλχάν Ομάρ δήλωσε ότι η αστυνομία ήταν «καρκίνος» κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας τον περασμένο μήνα, προσθέτοντας, «δεν θέλουμε τις καταραμένες μεταρρυθμίσεις σας, θέλουμε την διάλυση σας». «Το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης είναι σάπιο στη ρίζα, και έτσι όταν το διαλύουμε, απαλλάσσουμε αυτόν τον καρκίνο και αφήνουμε κάτι όμορφο να αναδυθεί »πρόσθεσε η Ομάρ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This